6 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

feb 26

Written by: Virbac Nederland
26-2-2013 07:46 

Klinische Avonden Paard 2013Afgelopen weken vonden de jaarlijkse Klinische Avonden Paard 2013 plaats. Inmiddels na zeven succesvolle jaren een begrip onder paardendierenartsen met een goede opkomst, een actueel inhoudelijk onderwerp en één rondom communicatie in de paardenpraktijk.

Ook dit jaar waren er weer inspirerende locaties, waarbij er naast de lezingen ook een demonstratie van het bedrijf op locatie plaatsvond. Voorafgaand aan de lezingen werden  Anemone Horse trucks, Rendac, Mustad Benelux en Divoza Horseworld bezocht. 

Klinische Avonden Paard 2013De lezing van Maarten van der Heijden, Technisch directeur Topsport en Internationale zaken van de KNHS en Arie Hoogendoorn als teamveterinair van de KNHS had de titel ’Leidt bloedonderzoek tot goud in de paardensport?’ Maarten en Arie namens ons mee in alle Olympische disciplines. Duidelijk werd, dat behalve dat de ruiters mentaal en fysiek moeten ontwikkelen om in de topsport te kunnen presteren, de paarden uiteraard ook zo fit mogelijk in de baan moeten verschijnen.

Alles staat of valt met een goede veterinaire begeleiding. Die begeleiding gebeurt  door privé dierenartsen, en in samenspraak met teamdierenartsen. Het bespreken van de resultaten met de ruiter en groom leidt regelmatig tot inzichten en aanpassing van elementen waarbij goed bloedonderzoek de basis is voor fitte paarden.

Klinische Avonden Paard 2013De lezing van Jolanda Jansen en Roeland Wessels van St. Anna-advies, ‘Crisis bestaat niet, alleen maar slecht gemanagde issues!’, maakte duidelijk dat niet alles voorspelbaar is. Soms gaan zaken niet zoals gewenst of verwacht. Ineens kan er ongewenste onrust ontstaan binnen je praktijk, onder je klanten, in je eigen regio of zelfs in het hele land. Op het juiste moment met de juiste doelgroep communiceren voorkomt dat een issue overslaat in een crisis. Met groepen dierenartsen werden enkele rollenspellen gedaan waarbij de reacties op (sociale) media werden getoetst en de gevolgen besproken. Praktischer kan het niet bleek tijdens de avond om fouten op erger te voorkomen…

Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog nagesproken over de geslaagde, interactieve en enerverende lezingen. De Klinische Avonden Paard partners kijken uit naar uw komst volgend jaar!

Tags: