21 juli 2018
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

jul 6

Written by: Virbac Nederland
6-7-2017 06:20 

Veterinary HPM op Feline Focus 201710de editie Feline Focus

Op zaterdag 23 september wordt de 10e editie van Feline Focus georganiseerd. Deze nascholingsdag staat geheel in het teken van kattengeneeskunde en wordt georganiseerd in dierentuin Burgers' Zoo te Arnhem.

Tijdens deze symposiumdag is Feline Medicine Dilemmas het overkoepelde thema voor de dierenartsen met hier een greep uit de onderwerpen: infectieuze aandoeningen zoals FIP, FIV en FeLV, cat flu, infectieuze diarree, urinewegproblemen, nierproblemen, diabetes mellitus, hyperthyreoïdie, pancreatitis, IBD, de gele kat en huidallergieën. In 2 parallel sessies wordt dit zeer complete aanbod door toonaangevende sprekers, o.a. Martha Cannon, Stijn Niessen, Alan Radford, Yaiza Forcada en Annette van der Lee, gepresenteerd. 

Veteinary HPM op Feline Focus 2017De Feline Focus Assistentendag staat dit jaar in het teken van de zorg voor de geriatrische kattenpatiënt. Onderwerpen die in dit programma worden besproken zijn gedragsveranderingen door ouderdomskwaaltjes, diagnostische mogelijkheden bij veel drinken en plassen, de preventieve gezondheidscheck, narcose en pijnstilling, gebitsproblemen en suikerziekte. 

Veteinary HPM op Feline Focus 2017Aangezien Feline Focus dit jaar een jubileum editie is, is er dit jaar voor assistenten een bijzondere afsluiting die geheel wordt ingevuld door Burgers’ Zoo. Tijdens het workshop programma Poeslief & Kattenkwaad wordt een rondleiding gegeven langs de in het wild levende katachtigen van Burgers’ Zoo, de leeuwen, tijgers, cheeta's en luipaarden. 

Klik hier voor volledige programma's, deelnameprijzen en de mogelijkheid tot inschrijven.

Tags: