11 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

feb 27

Written by: Virbac Nederland
27-2-2018 12:06 

Tele-immobilisatie staat voor het verdoven van dieren op afstand. Tele-Immobilisatie is een bijzondere vaardigheid, die maar weinig dierenartsen dagelijks nodig hebben. Voor hen die werken in dierentuinen of betrokken zijn bij natuurbeschermingsprojecten is het onderdeel van het dagelijks werk.

Ook voor practici en handhavers van de openbare orde is het van belang om met de blaaspijp (soms op CO2) of een verdovingsgeweer om te kunnen gaan. De dierenartsen Jan Bos (Ouwehands Dierenpark), Mark Hoyer (dierenarts VIA, Veterinair immobilisatie en Advies bureau) en Peter Klaver(dierenarts/consultant voor exoten en wildlife) geven op donderdag 5 april 2018 weer twee workshops Tele-immobilisatie.

Doel van deze workshops is om dierenartsen, paraveterinairen, studenten en professionals het gebruik van blaaspijp en verdovingsgeweer bij te brengen. Hierbij komen de theorie en praktische aspecten van tele-immobilisatie, farmacologie van de belangrijkste narcosemiddelen, veiligheid, training en het hanteren van verschillende verdovingswapens, uitgebreid aan de orde. Ook zal er rond praktijksituaties een verdovingstabel voor veel voorkomende diersoorten worden besproken. Er worden twee verschillende workshops gegeven: een workshop Basistechnieken en een workshop Tele-immobilisatie voor practici met ervaring, beiden op donderdag  5 april 2018 in Asch (Gld).

Meer informatie over de workshops of wilt u zich aanmelden voor één van de workshops?
Ga dan naar www.tele-immobilisatie.nl

Tags: