5 maart 2021
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

jun 3

Written by: Virbac Nederland
3-6-2020 11:13 

Het is een goede traditie om in de maand juni extra aandacht te besteden aan het chippen én registreren van huisdieren. Bij het begin van de vakantieperiode is dit een logisch moment om aandacht te vragen voor de extra veiligheid die de chip biedt, mits gecombineerd met een goede registratie. Eigenaren die juist geregistreerd staan kunnen snel getraceerd worden. Dit is met name bij katten belangrijk, omdat er veel katten zwerven en/of in de opvang komen.

Logo Stichting Zwerfkatten NederlandTijdens de Juni-Chipmaand ondersteunt Virbac de Stichting Zwerfkatten Nederland. Deze stichting heeft als missie: “Nederland diervriendelijk zwerfkattenvrij”. De doelstelling van de Stichting is dat er na 2040 in Nederland geen wilde en verwilderde zwerfkatten meer voorkomen. De Stichting werkt samen met zoveel mogelijk overheidsorganen en instellingen die betrokken zijn bij de zwerfkatten problematiek.
U kunt meer informatie vinden op www.stichtingzwerfkattennederland.nl. In de periode van de Juni-Chipmaand schenkt Virbac voor iedere verkochte doos van 10 transponders ter waarde van € 1,00 aan transponders aan de Stichting.

Afbeelding Juni ChipmaandVanwege de Corona crisis is besloten om geen speciale chipacties bij dierenartsenpraktijken bekend te maken. Maar huisdiereigenaren worden tijdens de Juni-Chipmaand wel op het belang van chippen én een juiste registratie gewezen.
Daarnaast schenkt het LICG extra aandacht aan het chippen van de kat. LICG raadt katteneigenaren aan om katten te chippen, ook al is dit nu niet verplicht. Verder blijft LICG benadrukken dat men moet zorgen voor een goede registratie. Eigenaren die juist geregistreerd staan kunnen snel getraceerd worden. Dit is met name bij katten belangrijk, omdat er veel katten zwerven en/of in de opvang komen. 

Helaas komt het ook voor dat een aangereden kat binnenkomt waarvan de eigenaar niet bekend is. Een (correct geregistreerde) chip helpt om snel de eigenaar te vinden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een niet-gechipte kat vinden de kat zelf houden.

Op de website www.chipjedier.nl van het LICG is veel nuttig informatie te vinden. 

Advies aan huisdiereneigenaren: controleer voor de vakantie altijd of de registratie nog up to date is via www.chipnummer.nl!

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.