12 juni 2021
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 14

Written by: Virbac Nederland
14-11-2011 03:41 

Virbac Animal HealthGroep Geneeskunde van het PaardDe Gezondheidsdienst voor DierenKWPNPavo   2 februari 2012 Hengstenkeuring Den Bosch
In plaats van de gebruikelijke 4 ‘Klinische Avonden Paard’ organiseren Pavo, GD en Virbac  op donderdag 2 februari 2012 in combinatie met de GGP en KWPN een speciaal praktijkcongres Osteochondrose met zeer deskundige sprekers zoals o.a. Dr L. Bramlage, dipl ACVS uit Amerika.
Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012
Tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch zult u revolutionair nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van fragmentatie, genetica én voeding opdoen. Aansluitend op deze leerzame dag nodigen wij u ’s avonds uit om een bezoek te brengen aan de KWPN hengstenkeuring. Kortom, een dag vol met wetenschappelijke informatie gecombineerd met kwaliteit van fokkerij & topsport die u niet wilt missen als paardendierenarts! Voor de Erkende Keurings Dierenartsen Paard (EKDP) vormt dit congres een onderdeel van de reglementaire jaarlijkse nascholing. Het congres is met 2 dagdelen geaccrediteerd door de Technische Commissie paard.

Noteer de datum alvast in uw agenda!
donderdag 2 februari 2012


Dr L. Bramlage, dipl ACVS
Dr. L. BramlageIn zijn 30 jarige carrière, is Dr Bramlage invloedrijk in het bevorderen van de kunst en wetenschap van het fractuurherstel. Hij is misschien wel het meest bekend om de ontwikkeling van de ‘fetlock arthrodesis’, een levensreddende procedure voor ernstige verwondingen die de kogel fuseert en het gewricht stabiliseert. De techniek is nu de klassieke procedure voor de meeste orthopedisch chirurgen. Hij is ook een pionier op het gebied van arthroscopische chirurgie en een leider in kreupelheidsdiagnostiek van het paard.

Digitaal inschrijven

In aanvulling op de klinische praktijk, is Dr Bramlage auteur of co-auteur van meer dan 70 publicaties in vooraanstaande tijdschriften. Hij schreef talrijke boeken en spreekt op tal van professionele bijeenkomsten per jaar. Hij is voormalig voorzitter van de American Rood & Riddle Equine HospitalAssociation of Equine Practitioners en de ACVS en maakt deel uit van de raad van bestuur. Dr Bramlage dient ook als de media liaison voor de AAEP's On Call-programma waar specialisten ter beschikking staan van de media tijdens de vele wedstrijden, waaronder de Triple Crown en de Breeders' Cup

Van veemarktcomplex naar een bijzonder congres- en vergadercentrum
Het waren woelige tijden, dat zeker. De dertiger jaren doen denken aan stempellokalen. Maar ook aan bijzondere bouwkunst. In 1931 opende ’s-Hertogenbosch het grootste geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. De architectuur vermengde de stijl van de Expressionistische Amsterdamse School met die van het Traditionalisme. Zo bijzonder dat het imposante gebouw op de lijst met rijksmonumenten is gezet.

Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren wekelijks van eigenaar, nu gebeurt dat met kennis en kunde. De runderhal van toen is nu een geavanceerd congres- en vergadercentrum dat modern comfort mixt met het authentieke karakter van toen.

Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012

                                        Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.