24 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6

Over Virbac

Over Virbac

Geschiedenis van Virbac

Opgericht door een dierenarts

Het verhaal van Virbac begon in Nice, Frankrijk, in 1968. Het bedrijf werd opgericht dooVirbac P. Dickr Dr. Pierre-Richard Dick, dierenarts en microbioloog. Dr. Dick bedacht de naam VIRBAC, een samentrekking van de woorden VIRologie en BACteriologie. Dr. Dick nam al heel in het begin twee zeer belangrijke beslissingen die bepalend zijn geweest voor de groei van de onderneming: een marktgerichte en innovatieve R & D (onderzoek en productontwikkeling) én expansie in landen buiten Frankrijk.
Hoewel Virbac startte met slechts 4 medewerkers, werd de onderneming al snel bekend door de ontwikkeling van vaccins. In het begin van de zeventiger jaren werd met succes een effectief vaccin tegen de pluimveeziekte van Marek ontwikkeld, op dat moment een dodelijke ziekte op tal van kippenboerderijen in Frankrijk.

Medicijn test

Aan het eind van de jaren 70 groeide de onderneming zeer sterk als gevolg van een gepatenteerde formule voor vlooien- en tekenbanden die vandaag de dag nog steeds in diverse landen op de markt zijn. Binnen de dierenartsenwereld vergrootte dr. Dick de bekendheid van Virbac en de erkenning binnen de dierenartsenwereld door een intensief contact en door goed te luisteren naar de wensen en behoeftes van dierenartsen op het gebied van diergeneeskundige producten. Deze benadering leidde tot de ontwikkeling van goed aangepaste toedieningsvormen van producten, zoals orale pasta’s, lotions,shampoos en bijvoorbeeld smakelijke tabletten.

Een volledig in diergeneeskunde gespecialiseerd bedrijf

Opgericht door een dierenarts, met dierenartsen als afnemers en gebruikers van de producten, is Virbac volledig gefocust op diergeneeskunde.Virbac Deze veterinaire cultuur is sterk ontwikkeld binnen de onderneming. Er zijn wereldwijd honderden dierenartsen werkzaam binnen Virbac. In diverse functies uiteenlopend van R & D, klinisch onderzoek, technische en commerciële functies. Al die dierenartsen hebben hun netwerken in de landen waarin ze werkzaam zijn. Virbac is echt diep geworteld in de veterinaire wereld van de landen waar het bedrijf actief is.

Virbac Vandaag

Op dit moment is Virbac actief in meer dan 100 landen verspreid over alle continenten. Het is de op 5 na grootste veterinair-farmaceutische onderneming in de wereld. Meer dan 5.100 medewerkers zijn iedere dag bezig met de ontwikkeling, productie en het vermarkten van producten. Deze onderscheiden zich zoveel mogelijk van andere producten door zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de voorschrijvers en gebruikers: dierenartsen en wereldwijddiereigenaren. Verdere groei in de toekomst wordt verwacht vanuit de continue ontwikkeling en introductie van producten die tegemoet komen aan de wensen en verwachtingen van de gebruikers.