20 november 2017
imgVVC
Wat is Vet Complex
Vet Complex Hond
Vet Complex Dieetvoeding Hond
Vet Complex kat
Vet Complex > Hond

Vet Complex voor uw hond

Vet Complex Hond

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens.

Afstamming

De wolf (Canis lupus) is de voorvader van de hond. De grijze wolf komt, althans kwam, over een groot verspreidingsgebied voor in de Verenigde Staten van Amerika, Europa en Azië.

Domesticatie
Het recentste onderzoek toont aan dat de domesticatie van de hond al had plaats gevonden in het Verre Oosten zo'n 14.000 à 15.000 jaar geleden. De vraag is hoe en waarom de wolf tot huishond werd (Canis lupus familiaris). In de late laatste ijstijd veranderden de leefomstandigheden van de mens. De dominante bestaanswijze veranderde van nomade in boer, waardoor mensen lange tijd op dezelfde plaats bleven.

Rond 8000 voor het begin van onze jaartelling pasten de voorouders van de hond hun voedingspatroon en spijsvertering aan aan het grotere aanbod zetmeel uit de eerste menselijke landbouw. Dat maakt de hond het oudste gedomesticeerde huisdier.


 

Vet Complex Dieetvoeding hond


Bron: Wikipedia