26 oktober 2020
imgHeader Identificatie
Identificatie
Een chip
Afleesapparaten
Waarom chippen?
Registreren

 

 

Identificatie > Afleesapparaten

Afleesapparaten (chipreaders)

Een geschikt afleesapparaat voor iedere gebruiker

Om een chip af te kunnen lezen is een afleesapparaat (chipreader) nodig. Die zijn er inmiddels in vele uitvoeringen, uiteenlopend van een goedkoop en eenvoudig apparaatje voor de dierenbezitter, tot zeer geavanceerde apparaten met ingebouwd geheugen, (bluetooth) computer verbinding, of zelfs apparaten voor stationaire opstelling in bijvoorbeeld een dierenartsenpraktijk. Afhankelijk van het gebruiksdoel kan de best passende chipreader worden gekozen. 

Alle chipreaders zijn verkrijgbaar in de BackHomeshop

Compaxt MAX

Compact MAX

De BackHome Compact MAX pocket scanner heeft, door de rondlopende antenne, gunstige uitlees eigenschappen. Deze reader leest de meest toegepaste transponders (“chips”) te weten ISO FDX-B en FDX-A FECAVA. Door de compacte afmetingen kan deze reader gemakkelijk worden meegenomen voor gebruik buitenshuis. De reader heeft een afleesafstand van 7 tot 12 cm, afhankelijk van de plaats en het merk chip.


Omni MAX

Omni MAX

De BackHome Omni MAX leest de ISO FDX-B en FDX-A FECAVA en TROVAN en AVID encrypted USA transponders af. Deze reader is uitermate geschikt voor het uitlezen van de transponder bij gezelschapsdieren. (hond, kat, fretten, vogels). De Omni MAX heeft door de rondlopende antenne, gunstige uitlees eigenschappen. Deze reader is geschikt voor gebruik in de kliniek maar kan ook gemakkelijk worden meegenomen voor gebruik buitenshuis. De reader heeft een leesafstand van ongeveer 5 tot 20 cm, afhankelijk van de plaats en het merk van de chip.


ISO-Max V

ISO-Max V

De BackHome ISO MAX V Bluetooth is volledig backward compatible en leest alle ISO en niet-ISO transponders af. Deze ergonomisch ontworpen reader is voorzien van uitgebreide geheugenfuncties, die bediend worden vanuit een menustructuur en heeft een code selectie uit grote(re) groepen transpondernummers. De reader heeft een sterk verbeterd elektromagnetisch veld, waardoor het signaal van de transponder beter kan worden opgevangen. Door de grotere antenne wordt tevens een groter gebied gescand. Software kan via de seriële poort worden aangepast. De reader is voorbereid op de toekomstige ISO 14223 standaard (read/write transponders). Bij het uitlezen van iedere transponder wordt de datum en tijd geregistreerd. De reader is (spat)waterdicht en heeft een snelladende accu. De ISO MAX V is voorzien van een Bluetooth module waardoor communicatie met randapparatuur zoals PDA of laptop draadloos kan worden gerealiseerd. Dit maakt deze reader zeer geschikt voor professionele gebruikers die de chipnummers meteen willen uitvoeren naar of vergelijken met een database. De reader heeft een leesafstand tot ongeveer 25 cm.