13 april 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Op 13 tot en met 20 december vonden op verschillende locaties in Nederland de lezingen plaats van het Nederlands KankerFonds voor Dieren over ‘Vroegdetectie en behandeling van mondholtetumoren bij gezelschapsdieren’. De lezingen werden ingevuld door twee absolute experts op dit gebied; Prof. Dr. Frank Verstraete en veterinair patholoog Dr. Nadine Meertens.

Virbac Nederland B.V. is officieel sponsor van de Lustrumeditie van het Praktijksymposium “Hogere varkensgezondheid”. Dit symposium zal op dinsdag 18 januari 2011 gehouden worden in het Willem II-stadion te Tilburg. Virbac is gedurende het hele symposium aanwezig met een stand waar u terecht kunt met al uw vragen en meer informatie over de verschillende Virbac varkensproducten.

Alleen in December 2010

Virbac Nederland hecht veel belang aan een juist en verantwoord gebruik van antibiotica. Daarom biedt Virbac in december 2010 bij aankoop van mastitisinjectoren een B.O.-Celgetal onderzoek met gevoeligheidsbepaling. Want verantwoord en doelgericht antibioticagebruik vereist een regelmatig bacteriologisch onderzoek met gevoeligheidsbepaling.

Virbac introduceert de VeggieDent kauwstrips. De VeggieDent is een smakelijke caloriearme kauwstrip gebaseerd op plantaardige ingrediënten. Daarmee zijn deze kauwstrips uitermate geschikt voor honden met voedselintolerantie als gevolg van dierlijke eiwitten.

Vuurwerkangst!

Telizen kan een bijdrage leveren aan de vermindering van angst voor vuurwerk van hond of kat. Telizen bevat de werkzame stof L-theanine. L-theanine komt van nature voor in groene thee en geeft via een drietal wegen het signaal ‘ontspanning’ af op hersenniveau.  

De leden van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT) willen de tandheelkunde in de diergeneeskunde stimuleren door daartoe jaarlijks praktiserende dierenartsen uit Nederland en België, die actief aandacht besteden aan de tandheelkundige zorg van hun patiënten, een programma voor te schotelen met praktische feiten op tandheelkundig gebied.

NKFD lezingenreeks

Het NKFD organiseert op 13, 14, 15, 16 en 20  december, in samenwerking met Virbac, de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde de de GD een lezingenreeks op 5 verschillende locaties voor dierenartsen en dierenartsassistenten.