24 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Cortotic oorspray is geregistreerd voor de behandeling van acute erythemato-cerumineuze otitis externa bij honden. Cortotic bevat als werkzame stof hydrocortisonaceponaat. 

Hydrocortisonaceponaat (HCA) bevat een lipofiele component die zorgt voor een verbeterde penetratie in de huid in combinatie met een lage plasmabeschikbaarheid en systemische blootstelling. Hydrocortisonaceponaat wordt omgezet in de huidstructuren. Deze transformatie is verantwoordelijk voor de potentie van de therapeutische klasse. 

Het product verlicht zowel ontstekingen als jeuk, wat leidt tot een verbetering van de klinische symptomen van otitis externa en vermindering van de overgroei van bacteriën en gisten. 

In klinische veldonderzoeken waren alleen honden opgenomen met de diagnose otitis externa met de aanwezigheid van overgroei van bacteriën en/of gisten. Een secundaire vermindering van overgroei van bacteriën en gisten werd aangetoond en een gelijktijdige behandeling met een antimicrobieel middel was niet nodig.

Het diergeneesmiddel wordt daarom aanbevolen als eerstelijnsbehandeling van acute erythematocerumineuze otitis externa.Comments are closed.