24 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Veterinary HPM - senior WAT GEBEURT ER?
Door een verminderde nierfunctie kan uw huisdier meer gaan drinken en meer gaan plassen. Of uw hond of kat kan minder goed bewegen door slijtage van de gewrichten. Denk bijv. aan het niet meer of minder goed kunnen springen of stijfheid bij het opstaan. Dit zijn de meest voorkomende aandoeningen geassocieerd met ouder worden. 

WAT KUNT U DOEN?
Dus help uw huisdier om het beste uit het leven te blijven halen en controleer regelmatig uw senior op: bijv. beweeglijkheid, gedrag, eetlust en wateropname, etc. Dit kan door zijn of haar gezondheid & welzijn te controleren aan de hand van de senior checklist beschikbaar bij uw dierenarts. Vul deze in en bespreek de resultaten met uw dierenarts. Laat uw ouder wordende huisdier vanaf dan jaarlijks controleren door uw dierenarts tijdens een SENIOR CHECK-UP: een grondig onderzoek specifiek gericht op uw ouder wordende hond of kat.

Wat kunt u nog meer doen om uw oudere hond of kat te ondersteunen?
Veterinary HPM - senior ouder wordende hond en kat Zorg voor voldoende beweging en interactie. Vermijd zware inspanning en beweging om verdere beschadiging van de gewrichten te voorkomen die het alleen maar erger maken. Ga meerdere keren voor een korte wandeling om uw huisdier gedurende de dag actief te houden. 

Speel spelletjes met uw hond of kat om het brein actief te houden en controleer uw ouder wordende hond of kat vaker op de conditie van de huid en vacht, gebit, oren en ogen en nagels. Uw dierenarts kan u aangeven wat voor uw huisdier belangrijk is en hoe vaak u dit het beste kunt doen.

Zorg voor een optimaal lichaamsgewicht en weeg uw huisdier iedere maand. Volg nauwkeurig de voedingsrichtlijn op de verpakking of het advies van uw dierenarts op en gebruik beloningen voor variatie. Zorg dat uw huisdier altijd gemakkelijk toegang heeft tot vers drinkwater.
Tip: een drinkfontein is een goede manier om wateropname te bevorderen!

Bekijk de video’s op onze website www.virbac.nl of op ons Virbac Nederland Youtube kanaal.

Vraag uw praktijkmedewerker om advies en informatie. 
Meer informatie over Veterinary HPM vindt u ook op www.virbac.nl/veterinary-HPM.

Veterinary HPM - seniorComments are closed.