26 juni 2019
imgHeader The Sience of Sweat

Hoe werkt zweten?

Maak de juiste keuze

Recharge

Neutradex

 

 

 

 

Compendium

 

The Science of Horse Sweat > Maak de juiste keuze

Kies het juiste preparaat

Verschillende disciplines van paardensport vereisen verschillende elektrolyten behoeften. Virbac heeft een range ontwikkeld met een complete oplossing voor een optimale prestatie voor alle paardeneigenaren onafhankelijk van de activiteit. Deze site is ontwikkeld om u het meeste geschikte preparaat (bijv. elektrolytenoplossing) te kiezen om optimale prestatie te realiseren.
 
Sience of sweat dagelijks onderhoud
Dagelijks onderhoud
De range voor dagelijks onderhoud biedt voordelige en eenvoudige voedermethoden die tijdens normale dagelijkse arbeid elektrolyten, vitaminen en mineralen aanvullen.


The Sience of Sweat wedstrijdag
Wedstrijddag
RechargeRecharge biedt nauwkeurige en directe oplossing bij verlies van energie en elektrolyten tijdens de wedstrijddag, transport of ziekte.The Sience of Sweat herstel
Herstel
NeutradexNeutradex ondersteunt direct herstel van acidosis en dehydratie na inspanning en helpt bij het ’tying up’ syndroom bij paarden.
Paarden onder invloed van stress door inspanning zijn vaak uitgedroogd als gevolg van verlies van zweet en verminderde dorst. Dit resulteert in verminderde prestaties en vertraagd herstel.

Sportpaarden kunnen tot wel 60 liter zweet per dag verliezen, met name onder warme, droge omstandigheden. Daarmee kan het verlies van elektrolyten door zweten significant worden. Dagelijkse elektrolyten suppletie i.c.m. Neutradex® wordt sterk aanbevolen, met name wanneer het rantsoen weinig natrium bevat.

Neutradex® is het originele diergeneesmiddel dat, op basis van dinatriumwaterstofcitraat, een hulpmiddel is bij het herstel van acidosis, dehydratie en ’tying up’ syndroom bij paarden. Het ondersteunt spierherstel en vermindert spierstijfheid/-pijn na zware inspanning en verbetert hydratatie, eetlust en algemeen herstel na zware inspanning.

Daarnaast bevat het rantsoen van paarden niet altijd in voldoende mate alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en spoorelementen. Aanvulling van het dagelijks rantsoen met bijvoorbeeld Totalin AD ondersteunt prestaties. De samenstelling van dit corrigerende preparaat/ voedingssupplement is zó gekozen dat alle voor het dier belangrijke vitaminen, mineralen en spoorelementen in een gunstige verhouding aanwezig zijn