6 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 12

Written by: Virbac Nederland
12-11-2012 10:09 

Speed range sneltesten hond en kat
Bacteriologie: antibiogram
Bij de keuze van een dierenarts voor een antibioticum is één zaak/item van groot belang: het middel dient effectief te zijn tegen de meest voorkomende veroorzaker van de infectie die het dier heeft. Het antibioticum moet goed door kunnen dringen op de plaats van de infectie en er moet voldoende snel een hoge concentratie van de werkzame stof zijn die lang genoeg aanhoudt. Verschillende micro-organismen kunnen infecties van de huid, de urinewegen of het oor veroorzaken (bacteriën, gisten). Combinaties zijn ook mogelijk.

Speed Biogram identificeert de ziekteverwekker(s) en houdt rekening met de synergistische en antagonistische effecten van verschillende pathogenen, zodat de omstandigheden in vivo zo goed mogelijk worden nagebootst en de juiste antibioticumkeuze wordt gemaakt.

Mycologie
Wanneer een schimmel of gist een zichtbare huidafwijking veroorzaakt spreekt men ook wel van Dermatomycosen. Deze  worden veroorzaakt door de proliferatie van Microsporum spp. en Trichophyton spp. bij kat, hond, (paard), knaagdieren en konijn. Dermatomycosen vormen een belangrijk risico als zoönose ofwel als van dier naar mens overdraagbare ziekte. Bacteriële infecties of schimmels kunnen slechts doeltreffend worden bestreden door middel van kennis van de infectieuze agentia en het bevestigen van deze aandoeningen met diagnostica.

Deze innovatieve Speed range voor honden en katten bestaat uit:
Speed Biogram: detectie van bacteriën en antibioticumgevoeligheid bij huid-, oor- en urineweginfecties.
Speed Dermatophytest: detectie van dermatophyten via kweek op agarmedium.

Speed BiogramSpeed Dermatophytest

Deze testen zijn 16 maanden houdbaar tussen de +2 °C en +8 °C

De kleine aantallen per verpakking, relatief korte afleestijd, lange houdbaarheid en eenvoudige uitvoerbaarheid maken de Speedrange sneltesten erg toegankelijk voor elke praktijk. Binnen enkele dagen heeft de dierenarts de uitslag en kan een gerichte behandeling ingezet worden.

Meer informatie over de complete Virbac range met veterinair diagnostische sneltesten vindt u op www.speedrange.nl

Tags: