10 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 19

Written by: Virbac Nederland
19-11-2012 11:31 

Speed range sneltesten hond en kat

Speed range: sneltesten voor infectieuze aandoeningen bij de kat
Bij katten geven infecties met virussen een grote variatie aan weinig specifieke symptomen, die vaak leiden tot een onderdrukking van het immuunsysteem en de ontwikkeling van opportunistische infecties. De prevalentie van deze aandoeningen blijft ondanks screening hoog in risicopopulaties.
BVT Speed range
Regelmatige controle van katten die mogelijk zijn blootgesteld aan bepaalde virussen wordt beschouwd als de gouden standaard voor het bestrijden van virussen. Dit heeft in de afgelopen 20 jaar bijvoorbeeld geleid tot een vermindering van het aantal gevallen van FeLV en tot een betere bestrijding van FIV-infecties.

Met de Speed F-Corona test kan de serologische coronavirusstatus worden vastgesteld bij katten. Bij aanwezigheid van indicatieve symptomen en bij gebruik in combinatie met andere onderzoeken (biochemie, hematologie, etc.) kan de Speed F-Corona bijdragen aan het stellen van de diagnose FIP.

Chlamydiose is een zoönose en in sommige gevallen veroorzaker van besmettelijke niesziekte bij katten. De Speed Chlam vormt daardoor een waardevol hulpmiddel bij het voorkomen van overdracht van de bacterie tussen katten maar ook naar de mens.

De Speed range voor katten bestaat onder andere uit:
Speed Duo FeLV/FIVTM: Snelle, gecombineerde detectie van FeLV-antigenen en anti-FIV-antilichamen.
Speed FeLVTM: Snelle detectie van FeLV-antigenen.
Speed FIVTM: Snelle detectie van anti-FIV-antilichamen.
Speed F-CoronaTM: Snelle detectie van anti-coronavirus antilichamen.
Speed ChlamTM: Snelle detectie van Chlamydophila antigenen bij de kat en vogel.

De Speed range voor katten:
Deze testen zijn 24 maanden houdbaar bij kamertemperatuur
Speed Duo FeLV/FIVSpeed F-CoronaSpeed Chlam

De kleine aantallen per verpakking, korte afleestijd, lange houdbaarheid en eenvoudige uitvoerbaarheid maken de Speedrange sneltesten erg toegankelijk voor elke praktijk. Binnen 15 minuten heeft de dierenarts de uitslag en kan een gerichte behandeling ingezet worden.

Meer informatie over de complete Virbac range met veterinair diagnostische sneltesten vindt u op www.speedrange.nl

Tags: