2 juni 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

mrt 8

Written by: Virbac Nederland
8-3-2011 02:41 

Top locaties

De Klinische Avonden gingen van start met twee familiebedrijven: Allereerst de prachtige stoeterij de Driehoekhoeve van familie Schuttert waar de verrichtingsonderzoeken voor de jonge hengsten van het KWPN plaatsvinden.


 
Als tweede het, over twee locaties verdeelde bedrijf, van de familie Hendrix uit Baarlo die in 2010 bekroond werden tot ondernemer van het jaar.
 

 
Op de licht besneeuwde locatie in Beverwijk werden de paardendierenartsen verrast door de grote, maar gepaste en unieke locatie voor Europa, waar paardeneigenaren waardig afscheid kunnen nemen van hun paard.  
 

 
De laatste avond werd gehouden op de populaire Stichting de Paardenkamp in Soest waar senoire paarden uitgebreid van hun oude dag kunnen genieten. Sommige bewoners dateren zelfs nog uit begin jaren zeventig! De locatie, rijk aan historie zorgde dan ook voor een zeer geslaagde afsluitingsavond.

 

 

Onderwerpen

In het kader van de preventieve gezondheidszorg betroffen de thema’s van dit jaar de huidige stand van zaken met betrekking tot resistentieontwikkeling en sportpaardbegeleiding vanuit het gezichtsveld van de bondscoaches Rob Ehrens, springen en Martin Lips, eventing.
 
Na het traditionele, maar altijd heerlijke stamppotbuffet luisterden de dierenartsen aandachtig naar de vakkundige sprekers.
 

 
Ontwormen van paarden blijft, met al zijn factoren die van invloed zijn, een complex model. Door de heldere presentaties over de meest relevante/pathogene wormbesmettingen, levenscyclussen en welke factor op welk moment van belang zijn in een doelmatige bestrijding, werden dierenartsen up to date gebracht over de huidige stand van zaken mbt resistentie ontwikkeling en de recent uitgevoerde studies hiernaar.
 
De toekomst van bewust en duurzaam ontwormen van paarden werd dan ook duidelijk vertaald in het driedimensionale ontwormingsconcept voor paarden gebaseerd op Diagnostiek (bijv mestonderzoek bij de GD), Dosering (op basis van juist gewicht ontwormen)en Deskundig Advies van de paardendierenarts.
Klik hier voor meer informatie over het concept 3D ontworming paard.
Klik hier voor meer informatie over parasietenwijzer.nl.
  

 
Het tweede thema sportpaardbegeleiding zorgde voor een verfrissende doch nuchtere blik op de ‘rode draad’ in sportpaardbegeleiding. Meer hierover leest u in het artikel gepubliceerd in ‘de Paardenkrant’.
 

 
Paardendierenartsen vertrokken niet met lege handen huiswaarts. ZIj ontvingen allen de zeer goed gevulde 'Goodie Bucket' van PAVO met bijv een Horsecare pakket en een Horse Weight Tape ontwikkeld door Virbac en PAVO. Kortom zeer geslaagde Klinische Avonden Paard waarbij de paardendierenarts het nuttige met het aangename kon combineren. 
 
 

Tags: