20 september 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

dec 4

Written by: Virbac Nederland
4-12-2014 08:48 

Groep Geneeskunde PaardIn 2015 organiseren de Gezondheidsdienst voor Dieren, Pavo en Virbac voor de 9de keer de Klinische Avonden Paard voor paardendierenartsen. Om u vakinhoudelijk na te scholen hebben wij 3 topsprekers van internationale faam bereid gevonden om voor u gedegen vakinhoudelijke onderwerpen te behandelen. Wij zijn verheugd dat de Groep Geneeskunde Paard de Klinische Avonden Paard ondersteunt.

Op twee interessante locaties wordt u verrast door actualiteiten en innovaties op het gebied van correcte diagnostiek bij infectieuze aandoeningen en valkuilen, optimale voeding voor sportpaarden met alle facetten en tot slot een set praktische  ontwormingsrichtlijnen, gebaseerd op wereldwijde inzichten, voor de dagelijkse praktijk.

Internationale sprekers
Deze onderwerpen zullen gepresenteerd worden door wereldwijd gerenommeerde sprekers:

Dr. Kees van MaanenDr. Kees van Maanen (NL),
specialist Veterinaire Microbiologie, voormalig hoofd R&D laboratorium van de GD, gepromoveerd op het onderwerp 'Equine herpesvirus 1 and 4 and equine influenza virus infections: Diagnosis, epidemiology and vaccinology', co-auteur van meer dan 90 wetenschappelijke publicaties met belangrijkste onderzoek interesses infectieziekten bij paarden, opkomende infectieziekten, testontwikkeling en validatie en implementatie van diagnostische strategieën.

Dr. Ingrid VervuertDr. Ingrid Vervuert (DE),
Fachtierärztin für Tierernährung und Diätetik, gepromoveerd in voeding voor paarden met aandachtsgebieden in ‘Food properties affecting starch digestion by healthy horses as measured by glycaemic and insulinaemic responses’ en ‘Effects of glucose or electrolyte supplementation on energy metabolism in exercising horses’ en momenteel docent aan het Instut für Tierernährung, faculteit Diergeneeskunde in Leipzig Duitsland.

Dr. Martin NielsenDr. Martin Nielsen (DK),
board certified European Veterinary Parasitology College (EVPC) member, co-auteur van het ‘Handbook of Equine Parasite Control’ gepubliceerd in 2012, voorzitter van de AAEP parasite control guideline committee met de richtlijnenpublicatie in 2013 en werkzaam als assistant professor equine parasitology aan de M.H. Gluck Equine Research Center, University of Kentucky in de VS.


Klinische Avonden paard 2015Locaties & data
Voor de Klinische Avonden Paard hebben we weer inspirerende locaties gevonden. Directeur Diergezondheid van de GD Ynte Schukken (voormalig Professor of Herd Health and Epidemiology, Cornell University) en CEO Jan Jansen zullen u op 3 maart verwelkomen bij de Gezondheidsdienst voor dieren in Deventer. U krijgt daar naast een sectiepresentatie, een presentatie over de toekomst van diagnostiek en wordt meegenomen in de verbouwing naar toekomstbestendig nieuw laboratorium.

Tijdens het bezoek aan Academy Bartels zal Joep Bartels zijn visie geven over de paardenhouderij anno 2015. Tijdens de nascholing is er gelegenheid om de locatie te bezichtigen. Aansluitend kunt u genieten van het, inmiddels traditionele, stamppotbuffet.

De Avonden worden gehouden op:
•    Dinsdag 3 maart: Gezondheidsdienst voor Dieren, Deventer
     Arnsbergstraat 7, Deventer
•    Woensdag 4 maart: Academy Bartels, Hooge Mierde
     Koestraat 9-11, Hooge Mierde

Programma algemeen (invulling per locatie):
14.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur - 'Wat zijn valkuilen bij de diagnostiek van infectieuze aandoeningen?’                    
                 Dr. K. van Maanen (Viroloog van de GD Deventer)
16.00 uur - 'Feeding sports horses - how much nutrition does a veterinarian need?'     
                 Dr. I. Vervuert (University of Leipzig)
17.00 uur - Stamppotbuffet gevolgd door rondleiding op locatie
19.00 uur - 'Equine Parasite Control - what’s the right approach?'
                 Dr. M. Nielsen (University of Kentucky)
20.00 uur - Vragen, discussie & borrel
20.30 uur - Afsluiting

Digitaal inschrijvenSchrijf u nu digitaal in!
U kan deze nuttige en gezellige avond beleven voor slechts € 49,50 p.p. incl. BTW. Uiteraard is er formele accreditatie aangevraagd.

Door een interactief en uitdagend programma, brengen de GD, PAVO en Virbac u informatie, die direct toepasbaar is in de praktijk. Naast kennis en innovatie ontmoet u collega’s op een leuke locatie.

Dus graag tot ziens op één van deze avonden!

Tags: