27 mei 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

mrt 23

Written by: Virbac Nederland
23-3-2017 12:44 

Nutribound- en stap voorwaarts in herstelBelang van nutritionele ondersteuning bij wondgenezing en infectie
Het is heel belangrijk dieren zo spoedig mogelijk weer aan het eten en drinken te krijgen (binnen 48 uur) na trauma, operatie of ziekte. Ondervoeding leidt immers tot verhoogde mortaliteit door terugval van kalium, fosfor en magnesium en een verminderd functioneren van het immuunsysteem.

Door voedselopname worden nutriënten (aminozuren, vetzuren, vitaminen en mineralen) aangeboden die helpen bij het optimaliseren van de immuniteit, weefselherstel en opbouw en metabolisatie van toegediende medicatie. Het probleem is dat patiënten in deze periode dikwijls weigeren te eten, meestal ten gevolge van een katabole stresssituatie. Onderzoek wijst uit dat bijna alle opgenomen dieren een negatieve energiebalans vertonen en dat de reden hiervoor in 44% van de gevallen is dat de dieren voedsel weigeren. Dieren met een negatieve energiebalans hebben een tekort aan essentiële nutriënten. De smakelijkheid van een herstel bevorderend product moet dus heel hoog zijn, aangezien de eetlust van bijna alle dieren op dramatische wijze vermindert tijdens de herstelfase.

2-Fasen systeem
De eerste 48 uren na operatie of ziekte wordt gedefinieerd als de ‘low-tide’-fase. In deze fase is het belangrijk dat de darm wordt gevoed met nutriënten. De volgende veertien dagen, de ‘high-tide’-fase, zijn nodig om met energie (calorieën) het metabolisme te ondersteunen. Daarnaast moet ook in deze fase worden gedacht aan de suppletie van de herstelnutriënten omdat deze in veel voeders onvoldoende aanwezig zijn om het dier optimaal te doen herstellen.

Vroeg en progressief herstel
Het stimuleren van de eetlust en wateropname gedurende de eerste 48 uur is essentieel voor een optimaal herstel. Nutribound® is de vloeibare oplossing voor de ondersteuning  van herstel bij hond en kat. Nutribound is samengesteld uit essentiële ingrediënten die vanaf het begin het herstel bij gezelschapsdieren ondersteunen en de eetlust & wateropname stimuleren.

Nutribound verpakking1. Start-fase
Nutribound kan vanaf de eerste uren van het herstel toegediend worden voor rehydratie en aanvoer van essentiële voedingsstoffen.
2. Follow-up
Na uiterlijk 48 uur dient men te starten met het aanbieden van een energierijke voeding. Om het herstel optimaal te stimuleren zijn kleine en regelmatige hoeveelheden energierijke en goed verteerbare nutriënten (bijv. Nutri-plus Gel®) naast de toediening van Nutribound noodzakelijk.
3. Overgangs-fase

Nutribound kan naast de gebruikelijke voeding toegediend worden, om het dier bij de overgang naar zijn normale eetpatroon te ondersteunen.

Als aanvullend diervoeder kan de zeer smakelijke orale oplossing ingezet worden in de volgende situaties :
• herstel na chirurgie,
• verminderde eetlust,
• vermoeidheid & lage vitaliteit

Meer informatie vindt u ook op Nutribound Hond of Kat.

Tags: