1 juni 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 6

Written by: Virbac Nederland
6-11-2017 08:33 

Virbac biedt u 2 voedingsoplossingen bij dermatologische problemen:

1. Bij een verdenking van voedselallergie of -intolerantie is Veterinary HPM Hypoallergy wellicht een goede optie op basis van een unieke insect eiwitbron.

2. Alle andere dermatologische aandoeningen (bijvoorbeeld atopie of vlooienallergie) kunnen mede behandeld worden met Veterinary HPM Dermatology Support die specifiek voor huidproblemen is ontwikkeld.

Veterinary HPM - dermatologische therapeutische voeding: insect eiwit huidherstel

 

 

 

 

NIEUW! 1. Veterinary HPM Hypoallergy
het innovatieve eliminatiedieet op basis van een unieke insect eiwitbron.
 
Twee nutritionele oplossingen bij dermatologische problemenHypoallergy Dog & Cat zijn speciaal ontwikkeld voor volwassen & oudere honden & katten die een voedselallergie of -intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen hebben. De formulering, gebaseerd op insect eiwit en gezuiverd aardappelzetmeel (zonder eiwit), laat behandeling van de meeste voedselallergieën toe. Insect is een innovatieve dierlijke eiwitbron. De hoge eiwit verteerbaarheid en biologische waarde (aminozuurprofiel) past perfect bij de dagelijkse vereisten van een hond of kat.

Een geschikt eiwit- & vetgehalte garandeert een hoge smakelijkheid voor een optimale acceptatie gedurende de eliminatieproef of op de lange termijn. Veterinary HPM Hypoallergy Kat & HondDe hoge verteerbaarheid ondersteunt honden & katten met geassocieerde gecompromitteerde gastro-intestinale functie. HPM Hypoallergy Dog & Cat ondersteunen het behoud van de huidbarrière & gezonde vacht dankzij het evenwichtige gehalte aan aminozuren, essentiële vetzuren (omega 6 & 3), mineralen en vitaminen.

Meer uitgebreide informatie over HPM Hypoallergy Dog & Cat producten vindt u onze website.

Waarom insect in voeding?
Dit kan inderdaad een verrassing zijn maar de keuze werd niet toevallig gemaakt. De meelworm (larve van de Tenebrio molitor) is een gebalanceerde bron van eiwitten, die nog maar beperkt toegepast wordt in de voeding van gezelschapsdieren. De meelworm heeft een zeer hoge biologische waarde dankzij het evenwichtige aminozuur profiel en het eiwitgehalte.

2. Veterinary HPM Dermatology Support
voor huidherstel.
Bij dermatologische aandoeningen is het aanbevolen om eerst voeding te geven die specifiek voor de huid is ontwikkeld. Dermatology Support ondersteunt de huidfunctie bij huidaandoeningen en/of overmatige haaruitval. De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Het komt overeen met 12 à 14% van het lichaamsgewicht van een volwassen hond.Veterinary HPM Dermatology support

Zijn behoeften aan eiwitten zijn zeer groot want de epidermis en de vacht bestaan grotendeels uit eiwitten. De turnover van de epidermis duurt slechts 22 dagen. De huid gebruikt zelfs 25 à 30% van de opgenomen eiwitten voor haar onderhoud. Om de basisbehoeften van de huid te dekken dient er een eiwitaanbod van minimum 25-30% te zijn bij de hond en 30-45% bij de kat  (eiwit% Droge Stof). Bij huidaandoeningen zijn deze behoeften uiteraard nog groter!
 
HPM Dermatology Support bevat zowel bij de hond als kat een hoog eiwit gehalte. Het Derma Plus Complex bevat een optimaal aanbod van omega 6 (3.3%) en 3 (1.2%) en is rijk aan vitamine A en E. Daarnaast is HPM Dermatology Support een allergeenarme formulering: het bevat geen rund, lam, vis, ei, melkproducten, maïs, tarwe, soja of gluten.

Meer uitgebreide informatie over HPM Dermatology Dog & Cat producten vindt u onze website.

 

Volledig toegewijd aan diergezondheid
Veterinary HPM Global Health ManagementVirbac is volledig toegewijd aan diergezondheid en biedt u als legitieme partner in de diergezondheid een compleet product portfolio van diergeneesmiddelen tot therapeutische voeding. Dit unieke gezondheidsmanagement gaat verder dan alleen het behandelen van een pathologie. Elk product ondersteunt het behoud van de algemene gezondheid van het dier. Dit gaat verder dan alléén het behandelen van een specifieke aandoening.

Meer informatie vind u op Veterinary-HPM.

*Prof. dr. Olivry and Mueller et al., 2017, Critically appraised topic on adverse food reactions of companion animals: prevalence of cutaneous adverse food reactions in dogs and cats, BMC Veterinary Research

Tags: