22 januari 2021
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

aug 26

Written by: Virbac Nederland
26-8-2018 05:51 

Virbac Calf Health ManagementNeonatale kalverdiarree heeft een grote (financiële) impact in de veehouderij. Studies laten zien dat de prevalentie en risico op neonatale kalverdiarree ongeveer 20% is en veroorzaakt in sommige landen meer dan 30% sterfte bij kalveren jonger dan 4 weken leeftijd. Daarmee vormt het een permanente bedreiging voor de rendabiliteit van het bedrijf. Diarree zorgt voor verhoogde infectiedruk, groeiachterstand, gevoeligheid voor andere kiemen, sterfte, risico op zoönosen en dus extra kosten. 

De oorzaak is altijd multifactorieel; een samenspel tussen infectieuze agentia, bedrijfsmanagement en omgevingsfactoren. Door een planmatige aanpak voor neonatale kalvergezondheid vanaf het begin, staan dierenarts en veehouder samen sterker.

Virbac voegt nu een preventieve behandeloptie toe aan het productassortiment bestemd voor kalvergezondheid. Hiermee komt Virbac tegemoet aan de behoefte van dierenartsen en veehouder voor productmogelijkheden voor optimale kalvergezondheid met een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Lees meer over de mogelijkheden die Virbac u kan bieden voor gezonde kalveren op Calf Health Management.

 

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.