1 december 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

sep 6

Written by: Virbac Nederland
6-9-2018 07:38 

VETERINARY HPM - PET FIT CLUB - GEWICHTSVERLIESPROGRAMMA

Veterinary HPM - Pet FIT Club
WAAROM WORDEN DIEREN TE DIK?
Naar schatting heeft meer dan 50% van de honden en katten in Nederland last van overgewicht of obesitas. Huisdieren op ideaal gewicht houden kan een hele uitdaging zijn. 

Toch is het erg belangrijk voor hun gezondheid en welzijn. Deskundigen bevestigen dat dieren die gedurende hun hele leven een ideaal lichaamsgewicht hebben gezonder en langer leven! 

Overgewicht & obesitas betekenen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een reeks van aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan suikerziekte, gewrichtsproblemen, gebitsproblemen of zelfs tumoren. Gewicht doet er dus wel degelijk toe!

Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan het ontwikkelen van overgewicht of obesitas. Als u de factoren die bijdragen aan gewichtstoename beter begrijpt, kunt u ze makkelijker vermijden:


1) Voeding
Veterinary HPM - Pet FIT ClubDe ideale energieopname voor uw huisdier wordt beïnvloed door diverse factoren zoals grootte, leeftijd en levensstijl. Wanneer de energieopname van uw huisdier hoger is dan nodig worden de extra calorieën opgeslagen als vet. 


2) Beloningen
Veterinary HPM - Pet FIT ClubBeloningen of traktaties vormen extra calorieën waar rekening mee gehouden moet worden. Het is dus noodzakelijk om dit van de dagelijkse hoeveelheid (aantal grammen per dag) af te trekken. Het geven van uw eigen eten moet altijd vermeden worden omdat de hoeveelheid calorieën hoger is.
Bijvoorbeeld: het geven van 1 biscuitje aan een hond staat gelijk aan het eten van een geglazuurde chocolade donut voor de mens.


3) Gebrek aan beweging
Veterinary HPM - Pet FIT ClubDe mate van activiteit van uw huisdier speelt een belangrijke rol bij het behouden van een gezond gewicht. Het is belangrijk dat uw huisdier per dag voldoende beweging krijgt om zo overtollige calorieën te verbranden. Dieren die minder actief zijn verbruiken minder calorieën en lopen daardoor ook nog eens het risico om meer dan nodig te eten omdat ze zich vervelen. 


4) Castratie/sterilisatie
Veterinary HPM - Pet FIT ClubCastreren/steriliseren heeft meerdere gezondheidsvoordelen voor uw huisdier. Maar door veranderingen in de stofwisseling kan het zijn dat uw huisdier minder calorieën nodig heeft. 

 

 

GEWICHT & VETERINARY GLOBAL CARE
Veterinary HPM - Veterinary Global CareDe Veterinary Global Care benadering van Veterinary HPM zorgt voor nutritioneel management op alle niveaus. Dankzij het nutritionele profiel en de nauwkeurige selectie van functionele ingrediënten maken de Weight producten dat Veterinary HPM meer dan alleen een therapeutische voeding is. Elk product ondersteunt het behoud van de algemene gezondheid van het dier. Dit gaat verder dan alléén het behandelen van een specifieke aandoening. 

Bekijk de video’s op onze website www.virbac.nl of op ons Virbac Nederland Youtube kanaal.

Meer informatie over Veterinary HPM vindt u ook op onze Veterinary HPM website.

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.