5 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 1

Written by: Virbac Nederland
1-11-2018 06:47 

Wist u dat?

De exacte prevalentie van voedingsallergieën en -intoleranties bij honden en katten is niet precies bekend. Studies tonen aan dat 1 tot 2% van de honden die naar een dierenarts gaan daadwerkelijk deze aandoening hebben.* 

Virbac biedt u 2 voedingsoplossingen bij dermatologische problemen:

Veterinary HPM - Hypoallergy range1. Bij een verdenking van voedselallergie of -intolerantie is Veterinary HPM Hypoallergy wellicht een goede optie op basis van een unieke insect- &, nu nieuw in het assortiment, gehydrolyseerd zalmeiwitbron.

Veterinary HPM - D1 Dermatology2. Alle andere dermatologische aandoeningen (bijvoorbeeld atopie of vlooienallergie) kunnen mede behandeld worden met Dermatology Support D1.

 

Veterinary HPM Dermatology Support - voor huidherstel

Twee nutritionele oplossingen bij dermatologische problemenBij dermatologische aandoeningen is het aanbevolen om eerst voeding te geven die specifiek voor de huid is ontwikkeld. Dermatology Support ondersteunt de huidfunctie bij huidaandoeningen en/of overmatige haaruitval. De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Het komt overeen met 12 à 14% van het lichaamsgewicht van een volwassen hond.Veterinary HPM Dermatology support

Zijn behoeften aan eiwitten zijn zeer groot want de epidermis en de vacht bestaan grotendeels uit eiwitten. De turnover van de epidermis duurt slechts 22 dagen. De huid gebruikt zelfs 25 à 30% van de opgenomen eiwitten voor haar onderhoud. Om de basisbehoeften van de huid te dekken dient er een eiwitaanbod van minimum 25-30% te zijn bij de hond en 30-45% bij de kat  (eiwit% Droge Stof). Bij huidaandoeningen zijn deze behoeften uiteraard nog groter!
 
HPM Dermatology Support bevat zowel bij de hond als kat een hoog eiwit gehalte. Het Derma Plus Complex bevat een optimaal aanbod van omega 6 (3.3%) en 3 (1.2%) en is rijk aan vitamine A en E. Daarnaast is HPM Dermatology Support een allergeenarme formulering: het bevat geen rund, lam, vis, ei, melkproducten, maïs, tarwe, soja of gluten.

Meer uitgebreide informatie over HPM Dermatology Dog & Cat producten vindt u onze website.

Volledig toegewijd aan diergezondheid
Veterinary HPM Global Health ManagementVirbac is volledig toegewijd aan diergezondheid en biedt u als legitieme partner in de diergezondheid een compleet product portfolio van diergeneesmiddelen tot therapeutische voeding. Dit unieke gezondheidsmanagement gaat verder dan alleen het behandelen van een pathologie. Elk product ondersteunt het behoud van de algemene gezondheid van het dier. Dit gaat verder dan alléén het behandelen van een specifieke aandoening.

Meer informatie vind u op Veterinary-HPM.

*Prof. dr. Olivry and Mueller et al., 2017, Critically appraised topic on adverse food reactions of companion animals: prevalence of cutaneous adverse food reactions in dogs and cats, BMC Veterinary Research

Tags: