5 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

dec 6

Written by: Virbac Nederland
6-12-2018 15:21 

Groep Geneeskunde Paard

In 2019 organiseren de Gezondheidsdienst voor Dieren, Pavo en Virbac voor de 13de keer de Klinische Avonden Paard voor paardendierenartsen. Om u vakinhoudelijk na te scholen hebben wij 3 bevlogen sprekers bereid gevonden om gedegen praktische onderwerpen te behandelen. Wij zijn verheugd dat de Groep Geneeskunde Paard de Klinische Avonden Paard ondersteunt.

 

Het programma biedt u interactieve presentaties zoals ‘Tandheelkunde bij het paard’ wat zijn de do’s & don’ts voor de eerstelijns practicus?’ door paardendierenartsen Jan en Gabriëlle Broeze met een voorliefde voor tandheelkunde.

Klinische Avonden Paard 2019Het aantal paarden in groepshuisvestings-systemen zal de komende jaren sterk stijgen. Met bijna 25 jaar ervaring als dierenarts is Ulf Hedenström expert op het gebied van groepshuisvesting. Hij zal ingaan op voor- en nadelen van groepshuisvesting vanuit veterinair oogpunt. Wat is de impact van deze manier van huisvesting op bijvoorbeeld het voorkomen van wonden, infectieuze aandoeningen of welzijnsproblemen? Hoe ziet de toekomst van deze manier van huisvesten eruit in Nederland? Ulf geeft u alle antwoorden!

Berni Prins is een ervaringsdeskundige op het gebied van hoefproblemen en neemt u mee in zijn presentatie over verschillende hoefproblemen en aandoeningen die de eerstelijns prakticus kan tegenkomen bij paarden. Vervolgens laat hij u zien hoe u het beste daarmee kan ‘dealen’ inclusief tips en tricks voor de dagelijkse praktijk. 

Voor de Klinische Avonden Paard hebben we weer inspirerende locaties gevonden.

Klinische Avonden Paard 2019Tijdens de nascholing is er een clinic en gelegenheid om de locatie te bezichtigen. Aansluitend kunt u genieten van het, inmiddels traditionele, stamppotbuffet.

De Avonden worden gehouden op:

• Dinsdag 12 februari - VDL Stud, Bears
• Woensdag 13 februari - PAVO, Heijen
• Donderdag 14 februari - Gezondheidsdienst vor Dieren, Deventer

Button Inschrijving KAP 2019U kan deze nuttige en gezellige middag/avond beleven voor slechts € 55,- p.p. incl. btw. Schrijf nu digitaal bij IcoVet.

Uiteraard is er formele accreditatie aangevraagd bij zowel PE-veterinair als bij het CPD.

Dus graag tot ziens op één van de inspirerende locaties!

Tags: