8 april 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

aug 17

Written by: Virbac Nederland
17-8-2011 02:46 

Gewicht
Om juist te kunnen doseren is het van belang dat uitgegaan wordt van het juiste lichaamsgewicht van het paard bepaald wordt. Schattingen van gewicht zijn vaak onnauwkeurig en komen regelmatig uit op circa 75%-80% van het werkelijke gewicht van het paard.
 3D ontworming Paard

Wist U dat 40% van de volwassen paarden meer dan 600 kg wegen?
Voor een effectieve ontworming van het paard is een goede dosering van groot belang. De dosering van ontwormmiddelen is afhankelijk van het lichaamsgewicht. 40% van de volwassen warmbloedpaarden in Nederland weegt tussen de 600 en 700 kg. Daarom introduceerde Virbac de doseerspuit voor 700 kg lichaamsgewicht.

Horse Weight Tape, het meetlint voor paardenHorse Weight Tape
Effectieve behandelingen moeten afgestemd moeten worden op het juiste gewicht van het paard. Dit is eenvoudig te bepalen met behulp van de Horse Weight Tape het meetlint voor paarden, het gewichtsmeetlint speciaal ontwikkeld door Virbac voor volwassen paarden.

Klik hier als u het meetlint paard direct wil bestellen!

Hoe ontworm ik mijn paard?
Het is noodzakelijk dat voordat een paard wordt behandeld, het ofwel moet worden gewogen of een goede schatting van het gewicht wordt verkregen door middel van een Horse Weight Tape (meetlint). Toegang tot een weegbrug kan soms moeilijk zijn maar als u in de gelegenheid komt om het gewicht van uw paard mbv een weegbrug te kunnen vaststellen dan adviseren wij u hier gebruik van te maken, want het zal ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid van het geneesmiddel gebruikt voor uw paard. Uiteindelijk bespaart u geld en voorkomt U de gevolgen van onderdosering of overdosering.

Instructies bij het correct toepassen van de Horse Weight Tape

Horse Weight Tape (Meetlint)

Horse Weight Tape (Meetlint)

 

1. Zorg dat het paard vierkant staat

2. Plaats het meetlint om het paard, net achter
   de voorbenen langs en net achter de schoft

Horse Weight Tape (Meetlint)

Horse Weight Tape (Meetlint)

 

 

3. Trek het lint strak zodat het aansluit maar 
    niet insnoert

4. Lees het gewicht af als het paard stilstaat en 
    uitademt

 

 

Tags: