2 juni 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

sep 12

Written by: Virbac Nederland
12-9-2011 10:56 

Virbac ondersteunt jaarlijks de workshops Tele-immobilisatie. Het verdoven op afstand van wilde dieren, is een bijzondere vaardigheid, die door weinig dierenartsen wordt beoefend. Voor hen die werken in dierentuinen of betrokken zijn bij natuurbeschermingsprojecten is het onderdeel van hun dagelijks werk. Ook voor practici en handhavers van de openbare orde is het van belang om met de blaaspijp (soms op CO2) of een verdovingsgeweer om te kunnen gaan. De dierenartsen Jan Bos (Ouwehands Dierenpark), Mark Hoyer (dierentuin Artis) en Peter Klaver (dierenarts/consultant voor exoten en wildlife) geven in september 2011 twee workshops Tele-immobilisatie op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Doel van deze workshops is om dierenartsen, paraveterinairen, studenten en professionals het gebruik van blaaspijp en verdovingsgeweer bij te brengen. Hierbij komen de theorie en praktische aspecten van tele-immobilisatie, farmacologie van de belangrijkste narcosemiddelen bijv. Zoletil, veiligheid, training en het hanteren van verschillende verdovingswapens, uitgebreid aan de orde. Ook zal er rond praktijksituaties een verdovingstabel voor veel voorkomende diersoorten worden besproken. Er worden twee verschillende workshops gegeven: een workshop basistechnieken Tele-immobilisatie en een workshop Tele-immobilisatie in de praktijk, beide op vrijdag 30 september 2011.

Workshops Tele-immobilisatie

1) Workshop Basistechnieken Tele-immobilisatie
Deze workshop is bedoeld als introductie op het uitoefenen van het vak tele-immobilisatie. Voor dierenartsen, paraveterinairen, studenten en professionals die kennis willen maken met het vak tele-immobilisatie is dit de aangewezen workshop. De inhoud van de workshop betreft farmacologie van de verdovingsmiddelen, basistechnieken van vangstmethoden, videopresentaties van praktijk voorbeelden en het oefenen met verdovingswapens op een schietbaan.

Datum: 30 september 2011 van 9.30 – 17.00 u aantal deelnemers max. 30
Locatie: Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht
Prijs: € 325,- excl. BTW, studenten krijgen € 50,- korting (incl. lunch)

Informatie over en opgave via de website www.tele-immobilisatie.nl

2) Workshop Tele-immobilisatie in de praktijk
Deze workshop is alleen bedoeld voor dierenartsen die in de praktijk werken met verdovingswapens of de workshop basistechnieken hebben gevolgd. In deze workshop komen aan bod: up-date van verdovingstechnieken en farmacologie van verdovingsmiddelen. Tele-immobilisatie technieken per diersoort: ree/damhert/edelhert, rund, paard, zwijn e.a.). Management en uitvoering van tele-immobilisaties. Uitwisseling van praktijk ervaring, oefenen met verschillende (eigen) verdovings- wapens op een schietbaan.

Datum: 30 september 2011 van 13.30 – 21.00 u aantal deelnemers max. 20
Locatie: Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht
Prijs: € 375,- excl. BTW (incl. maaltijd) 
Informatie over en opgave via de website www.tele-immobilisatie.nl

Tags: