25 mei 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

okt 16

Written by: Virbac Nederland
16-10-2012 08:53 

Sammy de schapendoesDe Nederlandse familie Tiggelaar verblijft momenteel voor een periode van 1 jaar in de Boston, Massachusetts, USA. De huisdieren, hond Sammy, een 8 jaar oude schapendoes, en de Kat Joepie gingen natuurlijk mee. Groot was de schrik van de familie toen op donderdag 11 oktober bij het vallen van de avond Sammy niet thuis kwam. De volgende ochtend zocht de familie contact met Virbac Nederland om onze hulp in te roepen bij het vinden van Sammy.

Backhomeclub.nlGelukkig heeft Sammy een BackHome chip! Helaas bleek de chip uitsluitend in Nederland geregistreerd te zijn. Sammy bleek in een dierenopvang terecht te zijn gekomen waar men beschikte over een reader die ook ISO afleest. Toen de Nederlandse eigenaar zich daar meldde was er dan ook meteen een "perfect match" en was er geen (juridisch) probleem over het feit dat het de juiste hond bij de juiste eigenaar was. Voor de familie en Sammy een vreugdevolle hereniging en zoals de Amerikanen zeggen: 'a happy end!'  

De eigenaar heeft wel meteen zowel Sammy als Joep aangemeld bij de Amerikaanse database PetLink. (www.petlink.net) Dat kost dan wel $19,50 (1x levenslang, mutaties inbegrepen) en dat heb je er maar wat graag voor over, na zo'n ervaring!

Meer verhalen van honden en katten die dankzij BackHome transponder terug zijn gevonden? Chipnummer.nl
Swiffer, het verhaal 
- Swiffer gevonden!
- Boedha de kat
- Chichila na 7 jaar terug
 

Klik hier voor alle informatie over BackHome en de GRATIS registratie!

Tags: