6 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 1

Written by: Virbac Nederland
1-11-2012 10:24 

Bij honden en katten komen virale aandoeningen voor, zoals parvo en feline leukemie, waarbij toepassing van immunotherapie zinvol kan zijn. Virbagen Omega is een injectiepreparaat dat als werkzaam bestanddeel recombinant omega interferon bevat.

Virbagen OmegaInterferonen zijn natuurlijk voorkomende eiwitten die in respons op virale infecties geproduceerd worden. Virbagen Omega stimuleert het immuunsysteem om het virus te bestrijden.
De klinische effectiviteit van Virbagen Omega is aangetoond bij parvovirusinfectie van de hond, bij feline leukemie (FeLV) en bij feline aids (FIV).
Bij honden met parvo vermindert het de mortaliteit en de klinische symptomen. Bij katten met een FeLV en/of FIV infectie, die in een niet-kritiek stadium verkeren, kan Virbagen Omega worden ingezet vanaf een leeftijd van 9 weken en de levensverwachting optimaliseren.

Naast de geregistreerde indicaties zijn er andere (off-label) toepassingsgebieden waarbij het gebruik van feline interferon omega bestudeerd is zoals o.a. bij feline chronische gingivostomatitis (FCGS).


Tags: