6 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

dec 3

Written by: Virbac Nederland
3-12-2012 09:20 

Speed range sneltesten hond en kat

Infectieuze aandoeningen bij de hond
Infecties met virussen geven een grote variatie aan weinig specifieke symptomen, die vaak leiden tot een onderdrukking van het immuunsysteem en de ontwikkeling van opportunistische infecties. De prevalentie van deze aandoeningen blijft ondanks screening hoog in risicopopulaties.Detectie van parvovirus

Het canine parvorvirus veroorzaakt een ernstige darminfectie bij de hond, vooral bij pups, (hemorragische gastroenteritis) die gepaard gaat met koorts.Het risico op een besmetting met het canine parvovirus is het grootst voor pups tussen de 6 en 12 weken, wanneer het gehalte aan antistoffen overgedragen via de moedermelk afneemt. Het risico op sterfte is dan zeer hoog, tot wel 50%!

Het virus is zeer ongevoelig en kan daardoor langdurig in de omgeving aanwezig blijven. In kennels kan de ziekte dan ook endemisch zijn. Op plaatsen waar honden in groepen leven is het van groot belang om vroegtijdig een diagnose te stellen.

De Speed Parvo test is uitgerust met het Filter Cap Systeem. Dit eenvoudige en innovatieve systeem zorgt ervoor de microdeeltjes van de feces in suspensie blijven in het monster. Daarmee garandeert het een optimale afleesbaarheid van de test. 

De Speed range voor honden bestaat uit:
Speed ParvoTM: Snelle detectie van canine parvovirus antigenen.
Speed DistemperTM: Snelle detectie van paramyxovirus antigenen.  

De Speed range voor honden:
Speed Parvo is 24 maanden en Speed Disptemper 18 maanden houdbaar bij kamertemperatuur
Speed ParvoSpeed Distemper

 De kleine aantallen per verpakking, korte afleestijd, lange houdbaarheid en eenvoudige uitvoerbaarheid maken de Speedrange sneltesten erg toegankelijk voor elke praktijk. Binnen 15 minuten heeft de dierenarts de uitslag en kan een gerichte behandeling ingezet worden.

Meer informatie over de complete Virbac range met veterinair diagnostische sneltesten vindt u op www.speedrange.nl

Tags: