10 juli 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

dec 4

Written by: Virbac Nederland
4-12-2012 12:51 

Werkgroep Veterinaire TandheelkundeDe leden van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT) willen de tandheelkunde in de diergeneeskunde stimuleren. Daarom wordt jaarlijks praktiserende dierenartsen uit Nederland en België, die actief aandacht besteden aan de tandheelkundige zorg van hun patiënt, een programma aangeboden met praktische informatie op tandheelkundig gebied.

Het jaarlijkse WVT-symposium wordt in samenwerking met Virbac op vrijdag 1 februari 2013 voor de achtste keer georganiseerd, deze keer in Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid te Hilversum. Beeld & Geluid is een ideale plek om in een aangename ambiance een uiterst interessant symposium te volgen.

Wat is goed en wat is kwaad? Hoe kun je juist handelen?
Over deze vragen handelt de ethiek, een vakgebied binnen de filosofie. Ethiek wordt vaak in één adem genoemd met normen en waarden. Waarden zijn abstracte voorstellingen van wat een maatschappij als goed beschouwt. Normen zijn de vertaling van die waarden in concrete regels. Dit kunnen hele duidelijke regels zijn, zoals sommige regels in de wet, maar ook ongeschreven regels. Een ethisch dilemma is een situatie waarbij iemand verschillende keuzes tot handelen heeft die betrekking hebben op moraliteit. De beslissing kan uitmonden in onwenselijke situaties. Een ethisch dilemma bevat altijd verschillende waarden.

Virbac WVT Symposium 2013 Beeld & GeluidHet achtste WVT symposium op 1 februari 2013 heeft het thema ‘Dilemma’s  in de Veterinaire Tandheelkunde’ als rode draad gekregen. De WVT heeft een aantal boeiende sprekers weten te vinden, die verschillende dilemma’s binnen de veterinaire tandheelkunde voor u onder de loep nemen. Onderwerpen die niet direct een pasklaar antwoord hebben, maar waarbij u afwegingen moet maken om tot een behandeling te komen. Aan de hand van veel voorkomende praktijkvoorbeelden zullen een aantal dilemma’s belicht worden.
Virbac Oral Care Program
Het symposium 2013 zal in een vernieuwde opzet gepresenteerd worden. Mogelijke behandelopties zullen worden voorgelegd en u kunt actief deelnemen door uw stem middels gebruik van een stemkastje (geheel anoniem) uit te brengen op een behandeloptie. Na afloop van een stemronde is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie, geleid door onderlegd ethicus Dr. Franck Meijboom.

Programma
Frans Knaake zal het spits afbijten met een dilemma over melktandfracturen. Welke behandelingen zijn mogelijk en in hoeverre laat u zich  leiden door verzoeken van eigenaren? Sikke Minnema legt u een tweede dilemma met betrekking tot endodontische behandelingen voor. Wanneer volstaat een vitale pulpa-overkapping, wanneer gaat u voor een wortelkanaalbehandeling en wie gaat de behandeling uitvoeren?

Na de pauze zal Hildeward Hoenderken u hét dilemma van de orthodontie bij rashonden voorleggen. Hierbij staan orthodontische mogelijkheden versus het doorgeven van erfelijke afwijkingen centraal als dilemma. Arno Roos zal enige afwegingen rondom mondholtetumoren met u bespreken. Waar ligt letterlijk en figuurlijk de grens bij de oncologische patiënt? Als laatste spreker voor de lunch zal Valerie ter Braake het onderwerp full mouth extractions bij de kat met u bespreken. Deze rigoureuze ingreep roept meerdere vragen op.

Na de lunch zullen (bijna) tuchtzaken besproken worden door Iaira Boissevain, bekend van de altijd interessante artikelen in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. Hoe werkt het tuchtrecht en wanneer?

Kortom hoe sterk staat U tegenover de veeleisende klant van tegenwoordig, die meestal niet geremd wordt door enige kennis van zaken?
Virbac WVT Symposium 2013 Beeld & Geluid
Locatie: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Dit jaar hebben wij wederom een prachtige locatie weten te regelen, namelijk het spectaculaire gebouw van het Beeld en Geluid te Hilversum. Als cultuurhistorisch instituut draagt het zorg voor de verzameling, opslag, conservering, documentatie, presentatie, levering, bestudering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed.

Beeld en Geluid heeft in 2006 een architectonisch opvallend gebouw betrokken op het Media Park in Hilversum. Het gebouw valt direct op door de grote kleurvlakken, waarin historische film- en televisiebeelden zijn verwerkt. Het geheel is vergelijkbaar met het effect van eeuwenoude glas-in-lood-ramen, die een prachtig kleurenpalet opleveren door het steeds wisselende zonlicht.  Beeld en Geluid, met zijn unieke glasgevel, indrukwekkende ‘canyon’ en imposante Atrium is op zichzelf meer dan een bezoek waard!  Beeld en Geluid heeft voldoende parkeergelegenheid en is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar.

Op 1 februari bent u dan ook van harte welkom om in een verrassende ambiance uw kennis van de tandheelkunde te vergroten Een dag vol informatie: niet alleen stof tot nadenken, maar ook veel informatie om in de praktijk te implementeren!


Digitaal inschrijven


De Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde en Virbac kijken uit naar uw komst. Interesse in alle expertise van de komende WVT-dag? Dan kunt u niet ontbreken in de experience van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid!

                                                                        

Tags: