26 september 2022
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

jan 9

Written by: Virbac Nederland
9-1-2014 04:30 

electronic Veterinary Dental ScoringIntroductie e-VDS tijdens ‘Maand van de Gebitsverzorging’

Virbac lanceert, in samenwerking met de European Veterinary Dental Society, een online tandheelkundig scorings systeem genaamd de electronic Veterinary Dental Scoring (e-VDS), voor gezelschapspraktijken. Het systeem, ontwikkeld door experts in de veterinaire tandheelkunde, is bedoeld om het kennisniveau van praktijkmedewerkers op het gebied van tandheelkunde te verhogen.

Praktijken kunnen met behulp van het systeem online klinische bevindingen registreren op de tandheelkundige kaarten, waardoor ze een uitgebreide geschiedenis per patiënt kunnen opbouwen. Ze hebben ook toegang tot een reeks van tutorials die de klinische besluitvorming ondersteunen. Het e-VDS-systeem stimuleert bovendien huisdiereigenaren bij de therapietrouw van gebitsverzorging en gebitsbehandeling door middel van downloadbare materialen, met inbegrip van een beoordeling van hun huisdier, en follow-up verslagen.

Dr Gottfried Morgenegg-Wegmullers, die het e-VDS project leidt: "het is altijd mijn visie geweest om het belang van veterinaire tandheelkunde te benadrukken. De meest effectieve manier om dit te bereiken is door de dierenarts te stimuleren om nog beter de mondholte te onderzoeken."

electronic Veterinary Dental Scoring"slechte tandheelkundige gezondheid is een groot probleem voor honden en katten. Veel praktijken ondernemen stappen om de tandheelkundige zorg in hun eigen praktijk te verhogen ten goede van de welzijn en de gezondheid van het dier. Veel eigenaren zijn zich helaas nog niet voldoende bewust van het belang van tandheelkundige zorg van hun huisdier en de mogelijke consequenties van aandoeningen.”

Het nieuwe e-VDS systeem is een innovatieve ontwikkeling in tandheelkundige zorg die aansluit bij de huidige digitale tijd. e-VDS maakt niet alleen elektronische tandheelkundige scoring mogelijk maar biedt ook een aantal extra ondersteunende materialen, die allemaal praktisch zijn en gemakkelijk te gebruiken.

Wij hopen dat vele praktijken e-VDS zullen gaan gebruiken om de mondgezondheid van patiënten te verhogen!"

Klik hier voor meer informatie over e-VDS

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.