11 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

dec 20

Written by: Virbac Nederland
20-12-2016 20:02 

Telizen het alternatief bij VuurwerkangstHeel wat honden en katten zijn bang voor vuurwerk. De jaarwisseling is voor hen dan ook niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. Medicatie rond oudejaarsavond is een Telizen hond en katmogelijkheid, maar lang niet altijd de beste keuze.

Het smakelijk voedingssupplement Telizen kan een bijdrage leveren aan de vermindering van angst voor vuurwerk van hond of kat. Telizen bevat de werkzame stof L-theanine. L-theanine komt van nature voor in groene thee en geeft via een drietal wegen het signaal ‘ontspanning’ af op hersenniveau. Daardoor zwakt het een reactie door abnormale angst af, werkt het rustgevend voor hond en kat en verhoogt het de leercapaciteit.

Op Oudejaarsdag echter moet elke 6 uur een dosering gegeven worden. De laatste dosering dient 2 uur vóór de jaarwisseling gegeven te worden, dus bijvoorbeeld om 10.00 uur, 16.00 uur en 22.00 uur. 

Bij vuurwerkangst kan Telizen op dezelfde wijze worden gebruikt als bij dieren met een reisfobie of angst voor de dierenarts. Hiervoor moet Telizen 2x daags gegeven worden (gebruik volgens bijsluiter). Lees meer over de juiste Toepassingsmogelijkheden hond/kat en dosering van Telizen bij vuurwerkangst of doe de Test, is uw hond of kat angstig?

Telizen, eerste aanpak bij honden en katten met:

     angst voor mensen, andere dieren of een bepaalde situatie
     angst door verandering in de woon- of familiesituatie
    angst op straat

Voor meer informatie over vuurwerkangst en andere mogelijkheden van Telizen kunt u altijd terecht op www.vuurwerkangst.nl of informeer tijdig bij uw eigen dierenarts.

Telizen - een goed alternatief bij vuurwerkangst

Tags: