9 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

mrt 12

Written by: Virbac Nederland
12-3-2019 16:17 

Tele-immobilisatieEen dier verdoven op afstand?

Geef je op voor een van de workshop tele-immobilisatie!
Doel van deze workshops is om dierenartsen, paraveterinairen, studenten en professionals het gebruik van blaaspijp en verdovingsgeweer bij te brengen.
Hierbij komen de theorie en praktische aspecten van tele-immobilisatie,
farmacologie van de belangrijkste narcosemiddelen, veiligheid, training en het hanteren van verschillende verdovingswapens, uitgebreid aan de orde. Ook zal er rond praktijksituaties een verdovingstabel voor veel voorkomende diersoorten worden besproken. Er worden twee verschillende workshops gegeven: een workshop Basistechnieken en een workshop Tele-immobilisatie voor practici met ervaring, beiden op donderdag 4 april 2019 in Hemmen (Gld).

Workshop Tele-immobilisatie Basistechnieken
Deze workshop is bedoeld als introductie op het uitoefenen van het vak Tele-immobilisatie. Voor dierenartsen, paraveterinairen, studenten en professionals die kennis willen maken met het vak tele-immobilisatie is dit de aangewezen workshop. De inhoud van de workshop betreft farmacologie van de verdovingsmiddelen, basistechnieken van vangstmethoden, videopresentaties van praktijk voorbeelden en het oefenen met verdovingswapens op een schietbaan.

Workshop Tele-immobilisatie Practici
Deze workshop is bedoeld voor dierenartsen die in de praktijk werken met verdovingswapens of de workshop basistechnieken hebben gevolgd. In deze workshop komen aan bod: up-date van verdovingstechnieken en farmacologie van verdovingsmiddelen. Tele-immobilisatie technieken per diersoort:hond/kat, wallabie, ree/damhert/edelhert, rund, paard, zwijn e.a.). Management en uitvoering van tele-immobilisaties in samenwerking met brandweer en politie. Uitwisseling van praktijk ervaringen & oefenen met verschillende (eigen) verdovingswapens op een schietbaan.

Meer informatie over de workshops of wilt u zich aanmelden voor één van de workshops?
Ga dan naar www.tele-immobilisatie.nl

Tags: