9 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

apr 15

Written by: Virbac Nederland
15-4-2019 05:54 

Hoe verergeren urinewegproblemen?
Veterinary HPM Urology kristallen en stenenOnvoldoende gebalanceerde voeding met te veel mineralen kunnen resulteren in kristallen en stenen die zich in de urinewegen kunnen ontwikkelen. Daarnaast dient er altijd voldoende schoon & vers drinkwater beschikbaar te zijn. Wanneer dit niet het geval is zal een kat minder drinken. Zorg dat u de kattenbak regelmatig verschoont. Wanneer deze niet vaak genoeg verschoond wordt zal de kat minder vaak gaan plassen.
Uiteraard is het zo als de kat een gebrek aan beweging heeft & mogelijk al overgewicht dat deze minder vaak naar de kattenbak zal gaan.
Bij meerdere katten in huis, bij verhuizen of verveling kan de kat  symptomen van stress of angst vertonen. Al deze elementen kunnen mogelijke urinewegproblemen verergeren. 

Hoe kunt u bijdragen aan gezonde urinewegen?
Zorg voor voldoende drinkplekken en ververs regelmatig het drinkwater. Een fontein kan helpen bij het stimuleren van de wateropname. De meeste katten hebben een voorkeur voor een porseleinen of glazen drinkbak boven een drinkbak van plastic of roestvrijstaal. Zorg, indien mogelijk, voor voldoende kattenbakken en verschoon deze regelmatig. Het aanbevolen aantal kattenbakken is het Veterinary HPM Urology wateropnameaantal katten in huis +1. Zet de kattenbak op een rustige plaats neer. Zorg dat de kat een veilige schuilplaats heeft; een plek voor zichzelf en zorg voor voldoende afleiding: een krabpaal, speeltjes, etc 
Weeg uw kat 1x per maand. Geef niet meer dan de op de verpakking aangegeven hoeveelheid en beperk beloningen & snacks.

Bekijk de video’s op onze website www.virbac.nl of op ons Virbac Nederland Youtube kanaal.

Vraag uw praktijkmedewerker om advies en informatie. 

Meer informatie over Veterinary HPM vindt u ook op www.virbac.nl/veterinary-HPM.

Tags: