12 juni 2021
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 11

Written by: Virbac Nederland
11-11-2011 13:49 


Preventieve gezondheidstips van de 100 Seconden Dierenarts

100 seconden Dierenarts gezelschapsdierenVirbac en Abouthorses.tv, het grootste Nederlandse online hippische videocursus platform, lanceren samen met andere partners in totaal dertig gezondheidsfilmpjes van de 100 Seconden Dierenarts. Virbac behandelt de volgende vijf onderwerpen: chippen, oorverzorging, huid- & vachtverzorging, gebitsverzorging en omkeerbaar castreren. In exact 100 seconden wordt de houder van gezelschapsdieren op de hoogte gebracht van een actueel gezondheidsvraagstuk. Voor meer diepgang zijn per video achtergrondartikelen beschikbaar. De serie gezondheidsfilmpjes zijn samengesteld door erkende dierenartsen en zijn gratis te bekijken op o.a. 100seconden.nl, LICG, PetNews en Virbac.nl.

Chippen gezelschapsdieren

GebitsverzorgingHuid- & vachtverzorgingOorverzorging & oorontstekingOmkeerbaar castreren

Gezondheidsonderwerpen 2011

Huidaandoening, chippen, gebitsverzorging, gewrichtsproblemen bij huisdieren…. Wat is het ook al weer? En hoe kunnen we het voorkomen? In de reeks 100 Seconden Dierenarts filmpjes worden vele praktische gezondheidsvraagstukken in begrijpelijke taal uitgelegd door een erkende dierenarts. Indien nodig wordt de tekst ondersteund met illustraties. De onderwerpen van de video’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met diverse experts.

Ingeborg de Wolf, Directeur van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) vult aan:
"Het gebruik van video om informatie naar huisdiereigenaren te brengen, is een belangrijk middel. Mensen lezen steeds minder en kiezen er vaak voor om letterlijk bijgepraat te worden over tal van onderwerpen. De video's van 100 Seconden Dierenarts video’s voor honden, katten en ook paarden, sluiten op deze behoefte aan."

100 seconden Dierenarts gezelschapsdieren  100 seconden Dierenarts gezelschapsdieren

Het 100 Seconden Dierenarts concept
Het concept van de ‘100 Seconden Dierenarts’ is bedacht door Abouthorses.tv in samenwerking met Quadia Web TV en is onderdeel van de 100 Seconden serie met bijvoorbeeld ook de 100 Seconden Dokter. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening beschreven, gevolgd door uitleg wat de kijker er zelf aan kan doen en hoe het gezondheidsprobleem is te voorkomen. Tot slot wordt aangegeven wanneer het verstandig is een bezoek aan, in dit geval, de dierenarts te brengen.                           

De 100 Seconden serie over gezelschapsdieren, 100 Seconden Dierenarts hond en 100 Seconden Dierenarts kat, is een uitbreiding op de veel bekeken 100 Seconden Dierenarts paard filmpjes.

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.