12 juni 2021
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

nov 14

Written by: Virbac Nederland
14-11-2011 03:49 

Zevende WVT Symposium 2012

De leden van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT) willen de tandheelkunde in de diergeneeskunde stimuleren. Daarom wordt jaarlijks praktiserende dierenartsen uit Nederland en België, die actief aandacht besteden aan de tandheelkundige zorg van hun patiënt, een programma aangeboden met praktische informatie op tandheelkundig gebied.

Het jaarlijkse WVT-symposium wordt in samenwerking met Virbac op vrijdag 3 februari 2012 voor de zevende keer georganiseerd, deze keer in DeFabrique te Utrecht. DeFabrique is een ideale plek om in een  aangename ambiance een uiterst interessant symposium te geven.

Het zevende symposium heeft als hoofdthema parodontitis. Dit is de meest voorkomende orale ziekte bij de hond en kat. Hoewel dit onderwerp al eerder onder de aandacht geweest is, blijkt het ook zo veelzijdig en interessant te zijn dat wij het graag op geheel andere wijze onder de aandacht willen brengen. Voor de gezelschapsdierenpracticus met interesse in de tandheelkunde een echte eye-opener!

Dierenarts & WVT lid Marleen Hof die u zal informeren over het parodontium. Een update over de anatomie, de basisbegrippen van een parodontitis en de cascade van reacties die steeds verder de diepte van het parodontium in gaan.

Dierenartsen Yves Debosschere en Sara van Cauwelaert, dipl EVDC, zullen in duo presenteren over de theoretische valkuilen van het proces parodontitis. Het lijkt allemaal helder en duidelijk, maar toch zal blijken dat u conclusies trekt en behandelingen instelt die soms onterecht zijn.

Ernstige parodontitisNa een koffie/thee pauze zal de duo presentatie vervolgen met heldere parodontitis casuïstieken. De uitgekozen patiënten representeren veel voorkomende aandoeningen en aan de hand van duidelijk beeldmateriaal zullen veel gestelde vragen over ‘de parodontitis patiënt’ op duidelijke wijze met u doornemen. Dat u met de opgedane kennis direct aan de slag kunt en uw voordeel kunt doen in de praktijk, moge duidelijk zijn!
 
Aansluitend zullen de dierenartsen en WVT-leden Erik van der Kamp en Evert-jan de Boer bondige voordrachten houden over tandheelkundige marketing in de praktijk. Nadat u als practicus kennis heeft vergaard en de nodige investeringen heeft  gedaan, rijst de vraag hoe u de nodige behandelingen ook daadwerkelijk kunt vermarkten om uw investeringen terug te verdienen. U krijgt een kijkje in de keuken van WVT leden en de kans is groot dat u succesvolle ideeën opdoet om deze zelf met enthousiasme in de praktijk toe te passen.Virbac Oral Care Program

Na de rustieke lunch komt onze gastspreekster aan het woord. Wij zijn verheugd dat mevr. Prof. dr. L. Abraham-Inpijn een inleiding zal geven over het restrictieve antibioticumbeleid in de humane tandheelkunde. Naast de dreigende antibiotica-resistentie, die bekend is bij menig practicus, zijn er meer ontwikkelingen die om aandacht vragen. Er zijn vele redenen om terughoudend te zijn met antibiotica. Een goede zaak dus om stil te staan bij de vraag wanneer antibiotica nu eigenlijk echt geïndiceerd zijn. Een uiterst actueel onderwerp; u zult verrast zijn hoe zelden antibiotica geïndiceerd zijn binnen de humane tandheelkunde!

Het symposium zal tot de climax gebracht worden middels de laatste lezing: antibioticumgebruik in de veterinaire tandheelkunde door de ogen van drs Frans Knaake. In aansluiting op de voorgaande lezing wordt uiteengezet  hoe de kennis en het gedachtegoed geïmplementeerd kunnen worden door de tandheelkundige dierenarts. We verwachten dat deze lezing aanzet tot nadenken over veterinair tandheelkundig antibioticumgebruik. Is de noodzaak tot antibiotica bij gezelschapsdieren wel zo groot als aangenomen? Een zeer actueel onderwerp, waarmee u uw voordeel kunt doen in de praktijk, in het belang van de volksgezondheid.

DeFabriqueHet WVT symposium zal  dit jaar plaatsvinden in DeFabrique te Utrecht. In 1921 is dit groot industrieel complex gebouwd voor de verwerking van lijnzaad tot olie en veekoeken. Thans is DeFabrique tot een groot evenementencomplex uitgegroeid met behoud van het oorspronkelijke fabriekskarakter dat zorgt voor een verrassend industrieel effect.

Op 3 februari bent u dan ook van harte welkom om in een verrassende ambiance uw kennis van de tandheelkunde te vergroten Een dag vol informatie: niet alleen stof tot nadenken, maar ook veel informatie om in de praktijk te implementeren!

Digitaal inschrijvenDe Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde en Virbac kijken uit naar uw komst. Interesse in alle expertise van de komende WVT-dag? Dan kunt u niet ontbreken in DeFabrique!

                                                                          

Tags:
Er zijn geen Categorieën in deze blog.