11 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

mrt 5

Written by: Virbac Nederland
5-3-2012 13:18 

De ontdekking van het Smallenbergvirus in december 2011 benadrukt wederom hoe belangrijk goede vliegen- en knuttenbestrijding bij runderen is.


Het Schmallenbergvirus
Het Schmallenbergvirus is een recent ontdekt virus. Het Schmallenbergvirus vertoont gelijkenissen met groepen virussen waarvan bekend is dat zij worden overgedragen door knutten (Culicoïdes) en muggen. Knutten zijn in de winter niet actief, maar het is bekend dat virussen, waaronder het blauwtongvirus, in de knutten de winter overleven en in het voorjaar weer infecties veroorzaken.
Meer informatie over het Schmallenbergvirus

AuriplakAuriplak oorplaatjes
Auriplak voor vliegen- en knuttenbestrijding bij rundvee in de weide: Auriplak beschermt een seizoenlang tegen vliegen (tot 4 maanden). Werkzaamheid tegen Culicoïdes (knutten) is bewezen in Duitse onderzoeken, maar is korter. Auriplak bevat permethrin als werkzame stof. Auriplak heeft 0 dagen wachttijd voor melk en vlees en is diervriendelijk en veilig.
Meer informatie over Auriplak oorplaatjes


Deltanil pour-on

Deltanil met als werkzame stof deltamethrin, is een efficiënt en gemakkelijk toe te passen middel ter bestrijding van uitwendige parasieten op rundvee, schapen en lammeren. Het wordt toegediend als pour-on door middel van de speciale doseerdop die deel uit maakt van de verpakking. Met slechts 10 ml wordt een rund of schaap voor een periode tot 8 weken lang beschermd tegen de meest voorkomende parasieten.

Deltanil is een geregistreerd insecticide pour-on oplossing voor uitwendig gebruik bij runderen, schapen en lammeren. Het werkzame bestanddeel van Deltanil is Deltamethrine (10 gram). Toegestaan is uitsluitend het gebruik als bestrijdingsmiddel voor het bestrijden van vliegen, teken, muggen en luizen op runderen, schapen en lammeren 

Meer informatie over Deltanil
Tags: