21 mei 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Virbac Animal HealthGroep Geneeskunde van het PaardDe Gezondheidsdienst voor DierenKWPNPavo   
2 februari 2012 Hengstenkeuring Den Bosch

In plaats van de gebruikelijke 4 ‘Klinische Avonden Paard’ organiseren Pavo, GD en Virbac  op donderdag 2 februari 2012 samen met de GGP en KWPN een speciaal praktijkcongres osteochondrose met zeer deskundige sprekers: Dr L. Bramlage, dipl ACVS uit Amerika, Dr I. van Grevenhof, WUR, Mw. Ir. D. Arts, KWPN en phd. msc. J. Rattray, research veterinary chemistry bij GD.

TPraktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012ijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch zult u revolutionair nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van fragmentatie, genetica én voeding opdoen. De gehele ochtend zal Dr. L Bramlage van Rood & Riddle Hospital spreken over de effecten van fragmentatie in het gewricht. Na de lunch zal Dr. J. Rattray van de GD de nieuwste inzichten bespreken met betrekking tot de relatie tussen voeding en het ontstaan van osteochondrose bij veulens tussen geboorte en 12 maanden leeftijd. Vervolgens zal Dr. I. van Grevenhof, WUR in duo presentatie met mevr. Ir. D. Arts, foktechnisch medewerkster van het KWPN ingaan op de resultaten van het KWPN nakomelingen onderzoek en de consequenties daarvan voor de selectie strategieën van het KWPN tegen osteochondrose. Na de break zal Dr. Bramlage verder ingaan op prognose voor sport na chirurgie.
Digitaal inschrijven
Aansluitend op deze leerzame dag nodigen wij u ’s avonds uit voor het winterse buffet om vervolgens een bezoek te brengen aan de KWPN hengstenkeuring. Kortom, een dag vol met wetenschappelijke informatie gecombineerd met kwaliteit van fokkerij & topsport die u niet wilt missen als paardendierenarts!

Deelname aan het congres bedraagt  €175,- p.p. incl. BTW voor GGP leden en €225,- p.p. incl. BTW voor niet leden.

Voor de Erkende Keurings Dierenartsen Paard (EKDP) vormt dit congres een onderdeel van de reglementaire jaarlijkse nascholing. Het congres is met 2 dagdelen geaccrediteerd door de Technische Commissie paard.

Programma:
 
9.15-9.45u:
9.45-12.00u:

12.00-13.00u:       
13.00-14.15u:

14.15-15.30u:

15.30-16.00u:
16.00-17.15u:
 

17.15-18.15u:
18.15-21.00u: 

Donderdag 2 februari 2012

Ontvangst koffie                                                
Dr. L Bramlage, Rood & Riddle Hospital:
‘The Effect of Traumatic and Developmental Fragmentation on the Joint’
Lunch
PhD. J. Rattray, GD:
‘Feeding foals in relation to Equine Osteochondrosis‘
Dr. Ilse van Grevenhof, WUR & mevr. Ir. D. Arts, KWPN:
‘Selection strategy against Osteochondrosis’
Koffiepauze
Dr. L Bramlage, Rood & Riddle Hospital:
‘The Prognosis for Athletic Activity After Injury and Arthroscopic Surgery of the Fetlock Joint’
Buffet
Vrij toegang avondprogramma KWPN hengstenkeuring springen

Locatie: van veemarktcomplex naar een bijzonder congres- en vergadercentrum

Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren wekelijks van eigenaar, nu gebeurt dat met kennis en kunde. De runderhal van toen is nu een geavanceerd congres- en vergadercentrum dat modern comfort mixt met het authentieke karakter van toen.

Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012Praktijkcongres ostechondrose 2 februari 2012

                                        Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-HertogenboschComments are closed.