26 mei 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

aug 10

Written by: Virbac Nederland
10-8-2012 09:06 

100 sec DA

Persbericht:


Huizen, 10 augustus 2012 – Abouthorses.tv, het grootste Nederlandse online hippische videocursus platform, lanceert vandaag samen met haar partners, o.a. Virbac Nederland en Boerderij.nl een serie van 16 gezondheidsfilmpjes van de 100 Seconden Dierenarts (varken en rund). In exact 100 seconden worden varkens- en rundveehouders uitgebreid geïnformeerd over actuele gezondheidsvraagstukken. Voor meer diepgang zijn per video achtergrondartikelen beschikbaar. De serie gezondheidsfilmpjes is samengesteld door erkende dierenartsen. De filmpjes zijn gratis te bekijken op o.a. 100seconden.nl, en Boerderij.nl


Gezondheidsonderwerpen 2012

Alles weten over mastitis, tochtig spuiten, BVD en BRD bij runderen? Of van berenmanagement, PCV2, PRRS en APP bij varkens? Wat is het beste beleid en hoe kunnen problemen worden voorkomen? In de reeks onafhankelijke 100 Seconden Dierenarts filmpjes worden vele praktische gezondheidsvraagstukken beantwoord door een erkende dierenarts. Eind 2012 komen er nog meer onderwerpen bij.

Marrina Schuttert, varkensdierenarts bij Veterinair Centrum Someren BV vult aan: “Kennis over gezondheid en infectieziekten is voor varkens- en rundveehouders van cruciaal belang om een gezondheidsbeleid te kunnen voeren dat leidt tot een goed rendement, met minimale inzet van antibiotica. Mensen geven doorgaans de voorkeur aan kijken en luisteren, boven het lezen van educatieve informatie. De video's van de 100 Seconden Dierenarts voor varkens en runderen, spelen daar goed op in."

Het 100 Seconden Dierenarts concept

Het concept van de ‘100 Seconden Dierenarts’ is bedacht door Abouthorses.tv in samenwerking met Quadia Web TV. Het is onderdeel van de 100 Seconden serie met bijvoorbeeld ook de 100 Seconden Dokter voor de consument. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening beschreven, gevolgd door nieuwe ontwikkelingen en uitleg wat de veehouder er zelf aan kan doen. Daarna wordt aangegeven hoe het gezondheidsprobleem is te voorkomen.

De 100 Seconden serie over varkens en runderen is een uitbreiding van de veelbekeken serie over paard en gezelschapsdieren. Deze video’s staan inmiddels op honderden websites, waaronder die van veel dierenartspraktijken en –klinieken.                                                                                 

Voor meer informatie over dit persbericht of als u een video of beeldmateriaal op uw website wilt plaatsen, kunt u contact opnemen met: Brigitte Janssen, directeur Abouthorses.tv, Tel: 06-46410087

100 sec DA

Tags: