2 juni 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

sep 7

Written by: Virbac Nederland
7-9-2011 12:07 

De GD Veekijker is de afgelopen weken veel gebeld over melkveebedrijven waar koeien waterdunne diarree hebben, koorts tot 41°C en een fors productieverlies. De meeste koeien herstellen na een kleine week spontaan, maar bij oudmelkte dieren die ziek zijn geweest komt de productie niet weer op het oude niveau. Het beeld past bij winterdiarree, maar vanwege de hoeveelheid meldingen is de GD een pilot gestart om de oorzaak te achterhalen. Veehouders die hun bedrijf ook problemen hebben met diarree, worden verzocht om contact op te nemen met hun dierenarts.
(bron: GD, 01/09/11)

De ziekte is niet ernstig voor het dier. De koeien gaan er niet dood aan. Na zo'n zeven tot tien dagen herstelt de koe en levert doorgaans weer haar oude hoeveelheid melk.

Tip van Virbac:

Fyto-stop voor runderen. De plantaardige bestanddelen in Fyto-stop bevatten o.a. looistoffen, die helpen de mest vaster van samenstelling te maken. De mineralen leveren extra elektrolyten waardoor een goede darmfunctie wordt bevorderd. De kwaliteiten van Fyto-stop zijn door jarenlange praktijkervaring ruimschoots bekend en bewezen.

Tags: