11 augustus 2020
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

mrt 27

Written by: Virbac Nederland
27-3-2012 06:15 

De 3D-benadering van ontwormen van paarden

Door Herman Kruijsen DVM & Callum Blair BVMS MRCVS, Virbac Animal Health
3D Diagnostiek
Wel of niet ontwormen?
3D Ontworming Paard van Virbac streeft naar bewust en duurzame bestrijding van wormen bij paarden. Vóór het ontwormen moet met behulp van een mestonderzoek vastgesteld worden of een paard daadwerkelijk besmet is. Wanneer het onderzoek besmetting aantoont is ontwormen noodzakelijk.

De eerste D: Diagnostiek
Wormbesmettingen zijn verraderlijk, u ziet pas verschijnselen als het te laat is. Immers: de worm heeft er belang bij dat de gastheer, in dit geval het paard, zo lang mogelijk gezond blijft.

20% van de paarden draagt 80% van de parasieten en daarom is controle op parasieten met behulp van mestonderzoek het instrument. Door middel van monitoring (regelmatige mestonderzoeken) beperken we wormbehandelingen voor dieren waarbij het mestonderzoek heeft aangetoond dat behandeling noodzakelijk is. Hiermee wordt de kans op ontwikkeling van resistentie tot een minimum beperkt.

 

Niet alleen informatie over het aantal wormen in een paard is van belang. Ook uw weidemanagement, stalomstandigheden, hygiëne en samenstelling van de groep paarden bepaalt hoe u en uw dierenarts een onderzoek moet interpreteren en hoe vervolgens daarop te handelen.

Met een goed ontwormplan en een gericht ontwormingsbeleid zorgt u ervoor dat in het voorjaar weinig eieren op het land komen, waardoor de gevreesde hoge najaarsinfectie van overwinterende larven wordt beperkt.
 Diagnostiek

Voor meer informatie over de eerste D: Diagnostiek klik hier

Leer nu meer over het 3D ontwormen van paarden! Komend voorjaar zult u elke 2 weken een onderdeel van 3D Ontworming paard uitgelicht zien op onze actueel pagina.

Bent u geïnteresseerd in de 3D ontwormings video’s? klik hier
Kijk voor meer informatie op www.3dontworming.nl

3D Ontworming Paard

Tags: