16 oktober 2019
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

jun 11

Written by: Virbac Nederland
11-6-2012 11:13 

Juni-chipmaand: een mooie gelegenheid om huisdieren te chippen voordat de vakanties beginnen! 

Kom in actie!
Dit jaar doen meer dierenartsenpraktijken dan ooit mee aan het initiatief “Juni-chipmaand”. In alle provincies zijn er dierenartsen die ter gelegenheid van de chipmaand het chippen van honden en katten aanbieden tegen speciale condities. Deelnemende praktijken kunnen onder andere gevonden worden op de chipmaand site (www.chipjedier.nl)  Er zijn ook praktijken die hun actie (nog) niet geregistreerd hebben op deze site, dus het is voor iedere huisdierenbezitter aan te raden om te informeren bij de eigen dierenarts naar de mogelijkheden.

Waarom chippen?
“Googelen” op de zoekterm “chipmaand” levert maar liefst 11.200 hits op, een groot aantal daarvan is van dierenartsenpraktijken die op hun website aandacht besteden aan juni-chipmaand. Bezoek dus ook even de website van uw Chipnummer.nleigen dierenarts om te zien of er informatie over een chipmaand actie aanwezig is. Extra aandacht is er dit jaar voor het chippen van de kat. Ieder jaar weer zitten de asielen en gespecialiseerde kattenopvang overvol. Het gaat daarbij echt niet alleen maar om “gedumpte” katten, veel van deze katten worden door hun dodelijk ongeruste eigenaren erg gemist. Helaas: als de kat geen chip heeft, is de eigenaar niet te vinden. Dit is voor de vrijwilligers van de dierenopvang frustrerend, en voor baasjes en hun gezinnen een drama!
Vermiste kat Boedha
Boedha, de zwarte kat in Zaandijk!
Zie als voorbeeld het trieste verhaal over Boedha, de kat van de familie van der Laan in Zaandijk (Telegraaf, 9 juni).  Het is helaas weer het bekende verhaal: de vakantie is een periode met verhoogd risico, de kat loopt weg en heeft geen chip! Het is te hopen dat Boedha nog gevonden wordt, maar jammer genoeg kan geen enkele dierenopvang zien dat de zwarte kat Boedha heet, laat staan waar de eigenaar te vinden is……!

Backhomeclub.nl

  

 

Tags: